La Vanguardia (Català-1ª edició)

RAC1 comença la temporada a punt per explicar les incògnites socials, econòmique­s, polítiques i esportives

La novetat principal és que informatiu­s i esports faran un únic programa d’una hora: ‘RAC1 migdia’

- REDACCIÓ Barcelona

RAC1 comença demà el curs radiofònic volent acompanyar els oients en un any en què continuen els interrogan­ts per la pandèmia del coronaviru­s. Tots els presentado­rs estan decidits a explicar com serà la tornada a la normalitat i a respondre tot allò que es plantegi en l’àmbit social, econòmic i polític, com també narrar el Barça post Messi.

La temporada la començarà a les 6 del matí Jordi Basté amb El món a RAC1. Jordi Basté ha confirmat la incorporac­ió com a tertulià de l’exvicepres­ident del govern espanyol Pablo Iglesias, que torna a l’activitat pública i, com va dir el mateix Iglesias, “al periodisme crític. I hi torno a Catalunya, perquè és on ha sorgit l’oportunita­t”. Jordi Basté, que dilluns anunciarà un nou fitxatge sorpresa, té ganes d’explicar els grans interrogan­ts que es presenten: “El tema polític a Catalunya i Espanya continuarà, i veurem de quina manera. Sense oblidar que la pandèmia encara hi és”. Entre els nous col·laboradors: Andreu Juanola, de La sotana, i el cantant Dave.

A les 12 hi haurà els Òscars Andreu i Dalmau a La competènci­a i nous personatge­s. I a les 13 Marc Giró al Vostè primer, que afegeix de col·laborador l’escriptor i poeta Pol Guasch.

Els informatiu­s i els esports tenen una de les grans novetats de la temporada: de 14 a 15 RAC1 migdia, un programa d’actualitat a càrrec dels dos equips amb Núria Travesa i Xavi Rocamora. Els dos destaquen que “no esperarem a dos quarts de tres per explicar els esports, serem àgils i flexibles a l’hora de fer l’ordre de les notícies”.

Toni Clapés i el Versió RAC1 començaran a les 15, amb els imprescind­ibles muppets . Com a novetats, Mònica Planas, que parlarà cada setmana d’una sèrie;

Laura Fa, i Txabi Franquesa, amb una secció d’humor i de reflexió.

A les 19 hi haurà la sisena temporada d’Islàndia d’Albert Om, que reconeix que li fa impressió “perquè és la primera vegada que faig una sisena temporada d’un programa”.

Jordi Basté incorpora a Pablo Iglesias com a tertulià i dilluns anunciarà un nou fitxatge

Al ‘Versió RAC1” Toni Clapés tindrà les col·laboracion­s de Mònica Planas i Laura Fa

A dos quarts de nou hi haurà Agnès Marquès i el No ho sé per explicar “com renaixem després d’una dècada políticame­nt complicada i una pandèmia que ho esgota tot. Posarem el focus en aquest ressorgir. I també en la cultura: recuperare­m els acústics a l’estudi”.

Els esports narraran la primera temporada del Barça sense Leo Messi. Per Joan Maria Pou, director d’El Barça juga a RAC1, “serà un repte explicar aquest Barça i fins a on pot arribar. Els estadis encara no poden estar plens, però que hi hagi una mica de públic es nota i molt”. A dos quarts d’onze s’emetrà el Tu diràs amb Aleix Parisé, que comenta que “és un repte impression­ant il·lusionar a través de la ràdio amb aquest Barça que està en construcci­ó”. La tornada de l’Espanyol a primera el continuarà narrant Edu de Batlle. Els dissabtes i

[En cas de 1.xe8+ xe8 fora fatal 2.xg7+¢¢ xg7] [1...xe2 2.xg7 mat] i el negre va abandonar davant de

[4...g6 5.g7 mat] seguit de h7 mat.

O

N

S

E

 ?? ELSPERE DURAN / NORD MEDIA ?? Els presentado­rs dels programes de RAC1 al Teatre Jardí de Figueres, on divendres es va presentar la nova temporada radiofònic­a
ELSPERE DURAN / NORD MEDIA Els presentado­rs dels programes de RAC1 al Teatre Jardí de Figueres, on divendres es va presentar la nova temporada radiofònic­a

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain