La Vanguardia (Català-1ª edició)

El risc de rebrot a Catalunya, en el punt més baix de la cinquena onada

- REDACCIÓ Barcelona

Dos mesos després del començamen­t de la cinquena onada, els indicadors de l’epidèmia a Catalunya continuen millorant progressiv­ament en espera dels possibles efectes de l’eliminació d’una de les principals mesures de control, la limitació de la mobilitat nocturna.

Per primera vegada des del 26 de juny, el risc de rebrot ha baixat de 200 punts. Aquest índex EPG, que marca el creixement potencial de l’epidèmia, se situava, en els registres comunicats ahir, en 193 punts. Aquesta és una bona seqüència, per bé que cal tenir en compte que el llindar de risc alt de rebrot se situa en 100 punts.

Lentament, però de manera consistent, el descens dels indicadors es va traduint en un alleujamen­t de la pressió hospitalàr­ia i la xifra d’ingressats ha baixat a la meitat en un mes: dels 2.207 pacients ingressats el 29 de juliol als 1.142 notificats ahir, 65 menys que el dia anterior. El descens de l’ocupació de les ucis també persisteix, però a un ritme més lent. Salut va comptabili­tzar 418 malalts a les unitats de crítics, quatre menys que en el recompte diari precedent.

Divendres es van registrar a Catalunya 1.355 encomanats nous, 123 menys que el dia anterior, amb una mitjana d’edat de 35,92 anys. També baixa la incidència acumulada a 14 dies i se situa en 241 casos per 100.000 habitants, mentre que l’IA a 7 dies és de 104,36.

El comportame­nt de la velocitat de transmissi­ó (Rt) amb prou feines presenta variacions i encadena 20 dies sense recular. Aquest indicador se situava

La xifra d’hospitalit­zats baixa a la meitat en un mes, fins als 1.142 pacients actuals

ahir a 0,85 per tercera jornada consecutiv­a, en un nivell positiu, ja que per sota d’1 es considera que la transmissi­ó està controlada.

Quant a la vacunació, prop d’un 66% de la població catalana (5.205.053 persones) té la pauta completa. Divendres es van administra­r 4.380 primeres dosis i 25.236 segones. Salut va comunicar 17 morts per covid correspone­nts a divendres.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain