La Vanguardia (Català-1ª edició)

Asil tancat a Granollers

Un brot causa la mort de tres de les 37 dones que hi vivien

- EFE Granollers

La residència San José de Granollers (Barcelona), que gestiona la congregaci­ó de les Hermanas Hijas de San José, ha estat tancada temporalme­nt i les seves internes han estat traslladad­es a altres residèncie­s a causa d’un brot de covid que ha causat la mort a tres de les usuàries.

Segons van informar ahir fonts del Departamen­t d’Afers Socials, el tancament temporal del geriàtric de Granollers, en què vivien 37 dones grans, es va fer dijous . Tècnics d’aquest departamen­t i també del de Salut estan fent l’acompanyam­ent i el suport, presencial en el mateix centre, per facilitar la gestió del trasllat.

De les 37 usuàries, 21 han donat positiu de covid, mentre que nou han tingut una PCR negativa. Quatre més es consideren contactes estrets, i tres han mort.

Totes les usuàries del geriàtric, situat al número 6 del carrer Sant Josep de Granollers, han estat traslladad­es i aïllades en residèncie­s de Sabadell i Premià de Mar, mentre que tres de les que han tingut una PCR negativa han tornat amb els familiars, seguint sempre les indicacion­s del protocol, segons van informar les mateixes fonts.

Entre els profession­als i les monges de la congregaci­ó que atenen les persones grans també n’hi ha algunes que han donat positiu i totes s’han aïllat i posat en quarantena.

Un portaveu del Departamen­t d’Afers Socials va explicar que estan fent un seguiment de la situació per facilitar la reobertura del centre geriàtric al més aviat possible.c

 ?? APPLE MAPS ?? La residència San José de Granollers tancada temporalme­nt després de la mort de tres dones
APPLE MAPS La residència San José de Granollers tancada temporalme­nt després de la mort de tres dones

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain