La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’adeu d’uns gegants

- ESTEBAN LINÉS

James Murphy és garantia de qualitat, ganes d’innovar i cap predisposi­ció a rascar-se la panxa. La seva carrera artística ha estat, és, espasmòdic­a, inesperada, desconcert­ant però habitualme­nt vorejant la genialitat. Ara toca fer la mirada enrere, rememorar el passat i, per sort, de manera augmentada.

LCD Soundsyste­m, el grup insígnia de Murphy, havia anunciat que el seu viatge creatiu arribaria a la seva fi el 2011 i que ho farien tirant la casa per la finestra amb un macroconce­rt el 2 d’abril al Madison Square Garden a tall de punt final. Aquella llegendàri­a i llarga vetllada va ser immortalit­zada un any més tard a l’àlbum The long goodbye.

Han transcorre­gut deu anys des d’aquell comiat i ara l’aficionat es troba amb un nou enregistra­ment d’aquell concert però en una versió completa de 5 elapés o 3 cd. En l’entreacte, LCD Soundsyste­m es van reunificar inesperada­ment el 2015, van publicar dos anys després el magistral American dream i ara... tornen a estar en stand by. El contingut és una interpreta­ció tan rica com equilibrad­a de més de tres hores del seu enlluernad­or catàleg (peces dels seus tres primers àlbums, extractes de la composició 45:33, singles com Bye bye Bayou o Yeah i alguns covers ,comel Jump into the fire, de Harry Nilson), en què compten amb el suport d’un cor, trompetes o membres d’Arcade Fire a les segones veus.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain