La Vanguardia (Català-1ª edició)

Umtiti i el Barcelona tornen a la casella de sortida

Després de dues absències, el central entra a la llista

- ANAÏS MARTÍ Barcelona

Quan a principis d’aquesta setmana Samuel Umtiti va anar amb el seu agent a les oficines del club per reunir-se amb el Barça, va ser amb dos objectius. El primer deixar clar que la seva prioritat era i és vestir els colors blaugrana. El segon, buscar un missatge pacificado­r sense deixar al marge el seu dolor i incomodita­t després d’un estiu en què s’ha sentit més assenyalat que mai.

El van rebre el president Joan Laporta, el vicepresid­ent Rafael Yuste i també el director de futbol, Mateu Alemany. Hi va haver certa tensió. El jugador els va deixar clar que no li va agradar que l’entitat el posés la situació d’haver-se de decidir incloent-hi l’oferiment de la carta de llibertat. També els va recordar que físicament es troba molt bé i va reivindica­r que ha estat tot l’estiu posant-se en forma. En aquest sentit els va insistir en l’informe que té firmat pel doctor Cugat, que afirma que té el genoll recuperat.

Laporta li va reconèixer l’esforç. Però també li va deixar clar que no compta per a Koeman. Estigui bé o no. El central és la sisena opció del neerlandès, que per davant té Piqué, Eric Garcia, Araújo, Lenglet i Mingueza. Per això i per la seva alta fitxa el club va insistir en la idea que el francès havia de sortir. Els arguments? Els mateixos que va exposar Mateu Alemany fa un mes en la presentaci­ó de Memphis Depay. “Demanem honestedat. Han treballat molt bé la pretempora­da, però tots saben i coneixen la seva situació. Ells són els primers interessat­s a jugar”, va sentenciar el director general.

Umtiti, que es va retirar enfadat del terreny de joc en el Gamper esbroncat pel públic, no va descartar llavors la seva sortida. Però cap dels equips que s’han interessat per ell –entre ells l’Olympique de Lió i el Besiktas– va presentar una oferta ferma. Les pretension­s econòmique­s d’un dels jugadors més ben pagats de la plantilla, i campió del món, no hi van ajudar.

La reunió va acabar bé. Les dues parts van acordar que continuari­a deixant la seva participac­ió en mans de Koeman. A més el

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain