La Vanguardia (Català-1ª edició)

Carvajal dona vida al Madrid

El lateral va marcar amb passi de Benzema

- TONI LÓPEZ JORDÀ Barcelona

Aliè a l’efecte Esperando a Mbappé, versió castissa del clàssic de l’absurd que espera l’arribada de Godot, el Madrid es va aïllar de la impaciènci­a ambiental i va sumar els 3 punts a casa d’un Betis aguerrit que li va exigir. Un solitari gol de Carvajal, assistit per Benzema, va ser suficient perquè els blancs salvessin un desplaçame­nt difícil, en el qual el Betis va arribar a posar-li el peu al coll.

Convençut pels 3 gols que ha marcat en 55 minuts en quatre rematades –tants com tot el curs passat–, Ancelotti va donar pas a Vinícius per Hazard, al costat de Benzema i Bale. I el brasiler li va tornar la confiança en la primera aparició, una jugada de velocitat per la línia de fons que Benzema va rematar llepant el pal. Primer avís. I allà es va quedar, perquè el Betis es va envalentir.

Després d’una falta executada per Fekir (11m) que va obligar Courtois a lluir-se, l’equip andalús va tractar de tu a tu els blancs, va intentar sorprendre’ls amb contres i xuts llunyans, o amb metzina per la banda de Canales, que intentava un gol colossal amb un llançament llunyà bombat que va espantar Courtois i va aixecar el Villamarín (30m). La pausa d’hidratació va donar aire al Madrid quan més atabalat estava. Ancelotti

es disgustava amb el que veia, un equip tirat enrere i sense pilota. La intensitat es va incrementa­r en els 15 minuts previs al descans amb un Betis que anava a totes i un Madrid aclaparat que li donava la rèplica. Les ocasions se succeïen, amb intents de Montoya i Juanmi pels locals, i de Carvajal salvada per Rui Silva, i Isco pels madridiste­s. Taules en oportunita­ts, encara que no en targetes, ja que l’àrbitre penalitzav­a la fogositat local amb 5 de grogues. El pas per vestidors va deixar veure un Madrid més propositiu, amb més verticalit­at. Es va evidenciar en dues rematades, de Benzema (47m) i de Vinícius (53m) que se’n van anar cap a dalt. El Madrid feia una altra sensació; el Betis reculava. I tant insistia l’equip blanc que va acabar arribant el 0-1. En una pilota que semblava perduda per la línia de fons, Vinícius ho va salvar, va cedir a Benzema, que va centrar a la dreta, per on arribava Carvajal per connectar una volea creuada que batia Rui Silva (61m).

El Betis va buscar l’empat incessantm­ent, però no va veure porta. La millor ocasió la va tenir en el temps afegit Montoya, només davant Courtois, que li va encertar la intenció i va salvar els 3 punts.c