La Vanguardia (Català-1ª edició)

Bardet conquereix el sostre d’Extremadur­a

Una altra victòria francesa, ara al Pico Villuercas

- XAVIER G. LUQUE Barcelona

Feia quatre anys que Romain Bardet no guanyava una etapa en una de les grans. I com qui diu sense gairebé guanyar, fins fa unes setmanes a la Volta a Burgos. Pel camí, la fugida del sobreprote­ctor entorn del ciclisme francès –i els seus contractes desmesurat­s quan un ciclista local despunta– per acabar en el DSM, l’equip alemany ex Sunweb. Als 30 anys Bardet estava lògicament exultant a la línia de meta del Pico Villuercas, el cim de més altitud accessible per carretera d’Extremadur­a.

Bardet, dues vegades podi del Tour i guanyador de tres etapes ala Grande Boucle, es va col·locar com a convidat molest en la fugida del dia i va eliminar tots els seus companys en la part final d’una etapa en què el noruec Eiking va haver de serrar les dents per mantenir el mallot vermell i Primoz Roglic i Enric Mas es van marcar estretamen­t. Només Miguel Ángel López va esgarrapar uns quants segons, però l’eslovè Roglic no li va donar gaire marge.

El recorregut era exigent i complicat, i permetia atacs de lluny que no van sorgir entre els favorits. Un grup ampli, de 18 ciclistes, va saltar al davant i ràpidament van agafar una bona renda, a l’entorn dels deu minuts. Allà hi havia Bardet. Pel coll Ballestero­s ja va passar en primera posició i d’aquesta manera va aconseguir el mallot de líder de la muntanya. En el tram intermedi fins al començamen­t de l’ascensió final hi va haver unes quantes caigudes espectacul­ars, que van afectar entre d’altres Dani Navarro i Jay Vine. Després, al Pico Villuercas, qui va marxar al davant durant més quilòmetre­s va ser Nicolas Prodhomme, però quan Bardet es va llançar de manera decidida cap a la victòria, va imposar la seva classe innegable.

Tot això passava en el grup atacant, però al darrere es va viure una jornada molt més tranquil·la, amb imatges del gran grup ocupant l’ample de la calçada i permetent que la renda s’estabilitz­és a l’entorn dels deu

El líder va serrar les dents i manté el mallot vermell mentre Roglic i Mas es vigilaven

minuts. L’únic atac ressenyabl­e el va llançar Superman López a uns 3 km del final. En va agafar el control Kruijswijk, després Kuss i finalment Roglic en persona. Per tot això López va travessar la meta a 10m25s del guanyador i Roglic, amb Enric Mas a roda, acompanyat­s de Bernal i Haig, només quatre segons més tard.c

 ?? JOSE MANUEL VIDAL. / EFE ??
JOSE MANUEL VIDAL. / EFE
 ?? JORGE GUERRERO / AFP ?? Romain Bardet, triomfador a la Vuelta
JORGE GUERRERO / AFP Romain Bardet, triomfador a la Vuelta

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain