La Vanguardia (Català-1ª edició)

Deu anys al capdavant d’Apple

-

Conseller delegat d’Apple també ha trencat amb el catàleg minimalist­a d’Apple ampliant la gamma de telèfons amb diferents mides i preus. També ha potenciat tota la divisió de software. Especialme­nt, l’App Store, tot i que ara el seu creixement està sent conflictiu perquè afronta investigac­ions per competènci­a deslleial.

En conjunt, ningú no dubta de l’èxit de Cook com a directiu. S’ha convertit en un multimilio­nari amb un patrimoni de 1.200 milions d’euros (segons Bloomberg). Aquesta setmana ha percebut 630 milions amb el cobrament de 5 milions d’accions, tal com estipulava el pacte salarial firmat el 2011. Cook s’ha convertit en el que als Estats Units anomenen un home fet a si mateix. El directiu va néixer el 1960 al si d’una família humil a Robertsdal­e, Alabama. El seu pare era estibador i la seva mare, mestressa de casa. Es va graduar en Enginyeria Industrial a la Universita­t d’Auburn, Alabama, i va cursar un MBA a la universita­t de Duke, a Carolina del Nord, on va ser condecorat com a millor alumne. Després de treballar en una fàbrica paperera i una altra d’alumini, va fitxar per la multinacio­nal IBM, on va treballar durant 12 anys fins a ascendir a la direcció d’aprovision­ament. El 1994 va entrar a Intelligen­t Electronic­s com a director d’operacions de la divisió de revenda i, al cap de tres anys, va entrar com a vicepresid­ent de materials de l’empresa Compaq Computer. En aquest càrrec va durar poc temps perquè un any més tard, el 1998, va entrar a l’empresa que canviaria la seva vida. A Apple va ocupar diferents càrrecs en diverses divisions, com la gestió de les vendes internacio­nals, el màrqueting o el desenvolup­ament de Macintosh, fins que el 2011 va ser nomenat conseller delegat.

Al llarg de tot aquest temps, la seva vida personal ha transcorre­gut amb discreció. Segons la revista Time ,ésunhome molt matiner: s’aixeca a les 3.45 h del matí, respon correus i va al gimnàs. En el seu temps lliure, li agrada caminar i muntar en bici en plena natura. Només en una ocasió ha trencat el seu silenci. El 2014 va anunciar que era homosexual per lluitar contra la discrimina­ció del col·lectiu.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain