La Vanguardia (Català-1ª edició)

“Les autonomies creen desigualta­t entre espanyols”

Diputat de Vox

- FORA DEL DESPATX JULIO HURTADO Barcelona

Administra­dor de patrimonis i herències, Joan Garriga (Barcelona, 1973) va arribar a Vox procedent del PP, en què va anar de número dos de la llista de Montserrat Nebrera al congrés català del 2008. Diputat al Parlament des del febrer, presideix el seu partit, que no té organitzac­ió regional, ja que abomina l’Estat autonòmic, a la província de Barcelona.

Què el va portar a la política? De petit només parlàvem català a casa i em van matricular en espanyol com a llengua vehicular a La Salle per compensar. Però amb l’obsessió de Jordi Pujol per la immersió lingüístic­a ens van anar limitant la llibertat i això em va motivar a participar en campanyes per combatre el nacionalis­me català i a favor del bilingüism­e.

Per què va deixar el PP de ser vàlid com a plataforma per defensar les seves idees?

Perquè no qüestiona el model autonòmic d’Estat, que crea desigualta­t entre els espanyols, i Vox defensa la diversitat cultural, però no les diferèncie­s polítiques i la injustícia fiscal. I perquè feia seguidisme del consens progre al model de societat, i Vox defensa la família i la vida des de la concepció fins a la mort natural.

Les parelles homosexual­s no tenen dret a crear una família? Respectem totes les tendències i totes les opinions, però defensem un model de família d’home i dona, sense ficar-nos al llit de ningú.

No existeixen, doncs, minories sexuals discrimina­des?

La nostra defensa és universal de tots els espanyols i tots els catalans amb independèn­cia de la seva orientació sexual. La bandera que ens representa a tots és la d’Espanya. L’esquerra s’entossudei­x a donar visibilita­t a alguns col·lectius en edificis i façanes públiques per tal d’enfrontar els uns amb els altres.

També creu, com alguns membres del seu partit, que Lorca votaria avui Vox?

No ho sé. No tinc ni idea.

Minories sexuals “L’esquerra dona visibilita­t a alguns col·lectius buscant l’enfrontame­nt”

Vox rep vots en barris desfavorit­s i en els més adinerats, com aconseguei­xen calar en tots dos electorats?

Perquè lluitem contra la immigració il·legal, que perjudica la nostra identitat i la nostra economia, les nostres feines i moltes vegades la nostra seguretat. I això ho comparteix­en les classes acomodades per ideologia i les populars perquè ho pateixen directamen­t.

Quina solució plantegen per als menors no acompanyat­s? La millor recepta és que estiguin amb els seus pares. És molt trist que hagin de venir sols. Cal controlar bé les fronteres. I ha de ser compatible la humanitat amb la fermesa, perquè els immigrants arribin de manera ordenada i legal, amb prioritat per als que tenen una cosmovisió semblant a la nostra, com els hispanoame­ricans.

I els refugiats afganesos?

En general no creiem en la multicultu­ralitat. On estarien millor és en països limítrofs, de cultura semblant, de tradició islàmica. Espanya no té una tradició musulmana.

On ha passat les vacances? En un poblet de l’Empordà, com sempre, des que vaig néixer, conreant el meu hort i gaudint del mar.

Alguna lectura estiuenca? Filosofía verde, de Roger Scruton, i Cómo educar a tus hijos ,de Fernando Corominas. Tinc cinc fills i no venen amb manual d’instruccio­ns. Crec que és bo formar-se contínuame­nt per educar-los bé.c

 ?? ANA JIMÉNEZ ?? Joan Garriga va triar la plaça de Sant Felip Neri, a Barcelona, com a escenari de l’entrevista
ANA JIMÉNEZ Joan Garriga va triar la plaça de Sant Felip Neri, a Barcelona, com a escenari de l’entrevista

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain