La Vanguardia (Català-1ª edició)

ERC demana a Junts cohesió per negociar amb el Govern central

- BARCELONA

La secretària general d’ERC, Marta Vilalta, va reclamar ahir a Junts que no menyspreï la taula de diàleg i afronti les negociacio­ns amb el Govern central amb la màxima cohesió. Les declaracio­ns van dirigides a aturar els dubtes manifestat­s públicamen­t pels membres de Junts sobre els resultats d’aquestes converses amb l’executiu central.

Vilalta va considerar imprescind­ible que el Govern de Pedro Sánchez no es desentengu­i de la taula, però també va exigir que aquesta negociació s’activi amb la màxima ambició d’“aquells que la desacredit­en o menyspreen contínuame­nt”.

Una crítica clara per als dirigents de Junts que qüestionen obertament el diàleg amb l’executiu. Ahir mateix la vicepresid­enta i portaveu de JxCat, Elsa Artadi, va recordar que el seu partit “se sent compromès amb el que vam signar en els nostres acords, ho vam dir el primer dia”, en referència al pacte subscrit entre republican­s i la CUP. En aquest sentit, va assegurar que el marge de dos anys a la taula de diàleg no està escrit. Per això, va apuntar que aposten per avaluar “dia a dia” els avanços. Per Artadi aquesta fiscalitza­ció ha d’estar basada en “fets reals”.

Amb tot, Vilalta es va mostrar conciliado­ra i va instar a “no posar-ho fàcil al Govern espanyol. Es tracta de desafiar l’adversari polític, no pas de desacredit­ar l’instrument que ens ha de servir per resoldre el conflicte polític”. Per als republican­s les crítiques de Junts fan un mal favor a la posició del Govern.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain