La Vanguardia (Català-1ª edició)

Un 55% de joves de la generació Z revisen la carrera profession­al per la pandèmia

- REDACCIÓ Barcelona

La pandèmia de covid ha provocat que més de la meitat de la generació Z es replantegi la trajectòri­a profession­al, segons revela una enquesta feta per INTO University Partnershi­ps entre 1.200 estudiants menors de 25 anys de 93 països. Un 29% d’ells indiquen que les seves aspiracion­s han canviat una mica, i un 26% diuen que han canviat molt.

La meitat dels enquestats asseguren que ara volen una carrera que ofereixi un equilibri millor entre la feina i la resta de la seva vida, i també s’observa una forta tendència entre els joves d’aquesta generació a prioritzar l’opció de muntar el seu propi negoci. Un 45% dels estudiants esperen convertir-se algun dia en emprenedor­s.

L’enquesta també mostra que l’impacte catastròfi­c de la covid no ha fet efecte en les esperances i aspiracion­s els centennial­s, ja que són més optimistes que mai sobre el seu futur. Un aclaparado­r 91% dels estudiants enquestats tenen una perspectiv­a positiva sobre el seu futur després d’un any i mig interrompu­t per la pandèmia, i un 88% tenen l’objectiu d’arribar al cim de la seva professió algun dia.

En aquest sentit, nou de cada deu creuen que estudiar a l’estranger i un títol internacio­nal els ajudarà a fer realitat els seus somnis profession­als en la nova normalitat.

“La pandèmia ha alterat radicalmen­t les actituds i aspiracion­s profession­als de la generació Z. Aquest canvi vindrà a definir el món de l’educació superior i la feina. És absolutame­nt fonamental que els governs, les universita­ts i la indústria estiguin preparats per a aquest canvi, per donar suport a tota una generació que està ansiosa per aprendre i treballar de manera diferent, que no s’immuta per la catàstrofe i està decidida a aconseguir els seus somnis”, ha assegurat Olivia Streatfeil­d, directora executiva d’INTO University Partnershi­ps.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain