La Vanguardia (Català-1ª edició)

Israel amplia la tercera dosi a tots els més grans de 12 anys

Ja han rebut la injecció de reforç 2 milions d’israelians

- JERUSALEM

Israel ha anunciat que estén l’aplicació de la tercera dosi a tota la població apta per a la vacuna, que al país és per als més grans de 12 anys, sempre que hagin passat cinc mesos des que van rebre la segona injecció.

“A partir d’avui [diumenge], la tercera dosi està disponible per a tothom”, va anunciar en roda de premsa el director general del Ministeri de Salut, Nachman Ash, que lidera l’estratègia d’Israel contra la covid.

Israel va començar a aplicar la tercera dosi a finals de juliol a persones immunodepr­imides i més grans de 60 anys, per anar ampliant progressiv­ament el rang d’edat fins a fer-la disponible per a tots els més grans de 12 anys.

Segons el Ministeri de Salut, Israel ja supera la xifra dels dos milions de persones amb la tercera dosi inoculada.

L’únic requisit per rebre-la és que hagin passat cinc mesos des de la segona dosi, que a Israel han rebut al voltant de gairebé 5,5 milions de persones des que va arrencar la vacunació amb Pfizer al desembre, malgrat que vora 1,1 milions d’israelians han renunciat a vacunar-se.

“La tercera vacuna ajuda a aturar l’epidèmia, des d’avui està oberta a tothom. Vagi a vacunar-se perquè puguem celebrar les festes junts”, va indicar al seu compte de Twitter el ministre d’Exteriors israelià, Yair Lapid, sobre les pròximes festivitat­s de l’any nou jueu que comencen la setmana que ve.

La decisió d’ampliar el pla de la tercera dosi té lloc quan Israel viu la quarta onada de la pandèmia, amb més de 7.000 nous casos diaris registrats, dels quals una mica més d’un 10% són pacients greus, la xifra més alta des del març.

La ràtio de positivita­t va assolir per primera vegada els últims sis mesos un 7 %, un cop es va haver reduït gairebé a zero al juny, després de la ràpida i reeixida campanya d’immunitzac­ió inicial.

Israel té més de 80.000 casos actius en aquests moments, no lluny del pic dels 88.000 en el pitjor de la tercera onada del gener; tot i que la taxa de reproducci­ó del virus ha descendit lleument, per això s’espera que el brot comenci a disminuir aviat, cosa que les autoritats atribueixe­n a l’efectivita­t de la tercera dosi.

És previst que dimecres comenci el curs escolar presencial a Israel, amb uns 34.000 positius entre nens en edat escolar i 90.000 estan aïllats per haver mantingut contacte amb algun infectat.

La novetat d’aquest curs és que els més grans de 12 anys podran rebre la vacuna al mateix centre educatiu.c

Demà comença el curs escolar amb 34.000 positius entre els alumnes i 90.000 més en quarantena

 ?? AHMAD GHARABLI / AFP ?? Un noi palestí rebent una dosi de la vacuna de Pfizer diumenge a Jerusalem
AHMAD GHARABLI / AFP Un noi palestí rebent una dosi de la vacuna de Pfizer diumenge a Jerusalem

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain