La Vanguardia (Català-1ª edició)

Temor a Barcelona de més congestió als accessos

-

a l’AP-7 sud, tot i que no disposen de dades concretes.

L’experiènci­a viscuda a l’Ebre pot anticipar, en bona mesura, el que passarà més cap al nord, entre Tarragona, l’àrea metropolit­ana de Barcelona i Girona, fins a arribar a la frontera francesa. Entre Montmeló i la Jonquera es preveu un augment d’un 33% de la circulació de vehicles lleugers i un 12% dels pesats segons Abertis, una xifra que un estudi de la Diputació de Girona i la Cambra de Comerç situa de mitjana conjunta en un 15%.

En el pas de l’AP-7 entre Tarragona i l’àrea de Barcelona també s’espera un augment de la circulació d’un 23% de mitjana, segons les dades de l’empresa fins avui concession­ària. La fi del pagament en aquesta via pot canviar els hàbits dels veïns de Girona, però també dels del Penedès, així com previsible­ment passarà al Maresme amb la C-32 i al Vallès amb la C-33. L’Àrea Metropolit­ana de Barcelona (AMB) i l’Ajuntament temen els efectes de congestió que pot tenir en els accessos a la capital catalana. Amb tot, el secretari de Vicepresid­ència i Territori, Ricard Font, assegura que “hi haurà una significat­iva reconfigur­ació de la mobilitat a zones com el Maresme, però no es preveuen problemes significat­ius de trànsit”.

Per la seva banda, l’associació de promoció del transport públic (PTP) lamenta que s’incentiva l’ús del vehicle privat i alerta que “els perjudicat­s són, de nou,

 ?? MAYKA NAVARRO ??
MAYKA NAVARRO
 ?? MANÉ ESPINOSA ?? Aquest gest deixarà de ser habitual per a milers de conductors a partir de demà mateix
MANÉ ESPINOSA Aquest gest deixarà de ser habitual per a milers de conductors a partir de demà mateix

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain