La Vanguardia (Català-1ª edició)

La justícia avala el cobrament de l’IBI a una congregaci­ó religiosa

- REDACCIÓ Barcelona

El jutjat contenciós administra­tiu número 8 de Barcelona ha avalat que l’Ajuntament de la capital catalana cobri l’impost de béns immobles (IBI) a una congregaci­ó de l’Església catòlica que llogava una finca de la seva propietat a una societat mercantil, segons va informar ahir el Consistori en un comunicat.

L’Ajuntament de Barcelona precisa que aquesta és la primera vegada que la justícia es pronuncia a favor de la recaptació d’impostos municipals a l’Església pel fet de rebre rendiments econòmics del seu patrimoni.

Des de l’Institut Municipal d’Hisenda es va notificar a la congregaci­ó que havia de pagar 22.368 euros en concepte de l’IBI de l’any 2019 correspone­nt a l’immoble de la seva titularita­t que tenia llogat. La congregaci­ó va interposar un recurs administra­tiu que va ser desestimat per l’Ajuntament. Va ser llavors quan l’entitat religiosa va recórrer a la justícia, que ha acabat donant la raó a l’Ajuntament en sentència del 22 de juliol.

L’Ajuntament de Barcelona entenia que la congregaci­ó està donada d’alta en l’impost d’activitats econòmique­s (IAE) perquè exerceix una activitat que li reporta rendiment econòmic, motiu pel qual hauria de pagar l’IBI. L’Ajuntament va argumentar que si els religiosos estiguessi­n exempts de pagar aquest impost el lloguer d’immoble podria suposar una competènci­a deslleial per a les societats mercantils que sí que estan subjectes al pagament de l’IBI.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain