La Vanguardia (Català-1ª edició)

Una mà trobada en un maleter revela una venjança per drogues a Tarragona

- ESTEVE GIRALT Tarragona

Una mà esquartera­da, embolicada amb uns draps, i amagada al maleter d’un cotxe intercepta­t dijous per la Guàrdia Urbana a Tarragona. Es va descobrir per casualitat, després de detectar una infracció de trànsit i comprovar que es tractava de dos individus amb diversos antecedent­s policials.

El cadàver d’un home amb signes de violència llançat en un dels canals del Delta de l’Ebre, descobert pels Mossos d’Esquadra aquest dissabte a Sant Jaume d’Enveja (Montsià). Tot i que la investigac­ió policial segueix oberta, sota el secret d’actuacions decretat pel jutge, la mà de Tarragona va ser seccionada del mateix cos que la unitat subaquàtic­a de la policia catalana va trobar al Delta el cap de setmana.

La principal hipòtesi policial és que els dos individus que circulaven amb una mà al seu cotxe a Tarragona –amb l’ajuda d’una tercera persona, detinguda poques hores després– van perpetrar una venjança relacionad­a amb el tràfic de drogues, van matar la víctima i li van tallar una mà.

Per quina raó li van tallar una extremitat al mort i se la van emportar amb el cotxe des de Sant Jame d’Enveja a Tarragona, a un centenar de quilòmetre­s de distància, on vivien els tres presumptes assassins? Els detinguts podrien tenir la intenció de fer servir la mà esquartera­da com a prova de la venjança. Un avís macabre per a d’altres de disposats a desafiar les regles de joc en assumptes relacionat­s amb el tràfic de drogues.

La víctima és un home d’origen àrab amb múltiples antecedent­s per robatoris. Es tractaria d’un lladre multireinc­ident.

El jutjat d’instrucció número dos de Tarragona va rebre diumenge els tres detinguts en relació amb la mort violenta. El magistrat va ordenar la presó provisiona­l, incomunica­da i sense fiança per als tres individus. La causa està oberta per homicidi i ha estat declarada secreta, segons va informar ahir el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Els tres detinguts vivien en un habitatge al Camí de Viladegats, a Tarragona. El lloc, als afores de la ciutat, va ser inspeccion­at pels Mossos d’Esquadra divendres. No van trobar el cos aquí, però sí diverses pistes que van ser clau per poder trobar, un dia després, el cadàver a Sant Jaume d’Enveja.

Els Mossos d’Esquadra continuen investigan­t aquest cas truculent, destapat per casualitat per la Guàrdia Urbana en aturar un cotxe que havia fet una infracció viària de trànsit simple i que hauria acabat, en la majoria dels casos, amb una multa.c

El jutge envia a presó els tres homes detinguts amb la mà d’un cos que van llançar a un canal del Delta

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain