La Vanguardia (Català-1ª edició)

Formats televisius que poden quedar-se més enllà de l’estiu

Comença la nova temporada amb apostes que volen tenir continuïta­t

- MIRIAM PUELLES GUTIÉRREZ Madrid

L’estiu és l’estació de les oportunita­ts a la televisió, i testar nous programes és habitual en aquestes dates. No obstant això, només uns quants poden dir que han superat la prova i han encarat la temporada alta amb renovació. El diario de Patricia en va ser un. Però quins espais han tingut sort aquest 2021?

Un dels més anunciats va ser Family feud, el concurs presentat per Nuria Roca a Antena 3 a l’estil de Furor, però sense pupurri, que, tot i competir contra reescalfat­s del Deluxe i l’intent de Mediaset de transforma­r Viva la vida en un magazine de prime time, s’ha vist perjudicat per l’ajustada batalla per les audiències de l’agost (Telecinco supera Antena 3 per una dècima) i ja acumula en la seva curta vida diverses polèmiques.

Un altre dels més esperats, Alta tensión. Els motius: el retorn de Christian Gálvez a Telecinco i el d’aquest veterà format que al seu dia va presentar Constantin­o Romero a Antena 3. I el resultat no ha estat dolent. Mediaset, que ha provat alternativ­es per competir contra Pasapalabr­a iqueamésté­l’ access prime time com a assignatur­a pendent, hauria trobat en aquest programa una alternativ­a per mantenir aquesta arrencada de curs en què les audiències creixeran. Més si és possible, després que part dels seguidors de Sálvame hagin passat a veure Tierra amarga, el gran èxit de l’estiu.

Aquesta telenovel·la turca ha estat artífex de la igualada batalla per les audiències i evidencia el bon rendiment dels serials otomans a Espanya. I no només turcs. No és el primer estiu en què sèries estrangere­s han trobat un forat a la graella. Un exemple: Mediaset amb The Good Doctor el 2018; tot i que aquest 2021 Doc no ha tingut la mateixa sort.

L’estiu és una època imprevisib­le, en què l’audiència sintonitza un canal en moments puntuals, sobretot si hi ha esdevenime­nts esportius: primer l’Eurocopa i després Tòquio 2020, emès a TVE. La cadena pública ha tingut com a gran testatge ¿Y si sí?, el format d’esquetxos de Santiago Segura, amb una recepció discreta. I era d’esperar, perquè de vegades ni tan sols es tracta de testar, només d’esperar que s’acabi l’estiu i torni la normalitat.

 ?? ATRESMEDIA ?? La telenovel·la turca Tierra amarga es líder a la tarda
ATRESMEDIA La telenovel·la turca Tierra amarga es líder a la tarda
 ?? LAVANDEIRA JR / EFE ?? Una imatge de la cerimònia de cloenda dels Jocs Olímpics de Tòquio
LAVANDEIRA JR / EFE Una imatge de la cerimònia de cloenda dels Jocs Olímpics de Tòquio
 ?? MOEH ATITAR / ATRESMEDIA ?? Nuria Roca és la presentado­ra de Family feud a Antena 3
MOEH ATITAR / ATRESMEDIA Nuria Roca és la presentado­ra de Family feud a Antena 3

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain