La Vanguardia (Català-1ª edició)

Una menor denuncia una agressió sexual a Vilafranca del Penedès

- RAMON FRANCÀS Vilafranca del Penedès

Una agressió sexual a la via pública a Vilafranca del Penedès, a fora del recinte de la zona esportiva municipal on es feia un concert dins del programa de la festa major d’aquesta localitat que s’estava acabant, ha provocat indignació. Els fets van passar a les 0.30 hores de dilluns. L’actuació, que oferia el grup Gertrudis, es va aturar per llegir un manifest de rebuig “d’aquest i qualsevol altra mena de violència”. Immediatam­ent es va activar el protocol per abordar les agressions sexistes i lgtbifòbiq­ues en espais públics i festius que, segons l’Ajuntament de la capital de l’Alt Penedès, va funcionar de manera correcta.

S’ha ofert tot el suport a la víctima, una noia menor d’edat. L’alcalde Pere Regull ha afirmat que “els Mossos ens han demanat que no donéssim detalls per no interferir en la investigac­ió”. El cos policial ha activat el protocol d’assistènci­a, seguiment i investigac­ió.

Just amb motiu de festa major, l’Ajuntament havia engegat una campanya de sensibilit­zació i prevenció d’agressions sexistes i lgtbifòbiq­ues que ha doblat el servei i que ha ampliat les hores i els profession­als formats. Fins demà 1 de setembre s’han activat dos punts lila. Cada un dels punts lila compta amb profession­als d’atenció i un espai habilitat per atendre les possibles víctimes amb confidenci­alitat. També s’hi ha afegit una parella itinerant, i a les barres dels actes hi ha ‘agents liles’, que han rebut la formació en violències masclistes i lgtbifòbiq­ues per desplegar el protocol en cas d’agressions sexistes. Totes les persones de suport als punts lila van identifica­des amb una samarreta i un braçalet.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain