La Vanguardia (Català-1ª edició)

La Xina limita l’accés dels menors als videojocs en línia a tres hores setmanals

- PEQUÍN

Les autoritats xineses van anunciar ahir que limitaran a unes tres hores setmanals l’accés dels menors d’edat als videojocs en línia per evitar que “s’hi entreguin”.

En un comunicat, l’Administra­ció Nacional de Premsa i Publicacio­ns

–òrgan regulador de les publicacio­ns impreses i digitals– especifica que les companyies proveïdore­s de videojocs en línia només podran permetre l’accés als menors entre les 20 h i les 21 h els divendres, dissabtes i diumenges.

Aquesta limitació a tres hores setmanals podrà augmentar durant els dies festius nacionals, dies en què els menors d’edat podran jugar en línia una altra hora addicional en aquell mateix horari. El document prohibeix les companyies de videojocs en línia que donin aquesta mena de serveis “en qualsevol forma durant altres horaris”, i estableix directamen­t que s’ha d’impedir qualsevol accés als usuaris que no s’hagin registrat verificant la seva identitat real.

L’objectiu és “protegir de manera efectiva la salut mental i física” i el “creixement sa” dels menors, una cosa per a la qual la institució també reclama la participac­ió “activa” de famílies, escoles i altres actors socials.

La mesura suposa un pas més a la campanya de restricció a l’ús de videojocs en línia per als menors a la Xina, el Govern de la qual ja els va limitar el 2019 a 90 minuts al dia, en un horari entre les vuit del matí i les deu de la nit, i el va elevar a tres hores els dies de vacances.

Pequín ha tornat a posar els jocs en línia en el seu punt de mira les últimes setmanes, ja que a començamen­ts de mes les companyies del sector es van desplomar en borsa després que un mitjà oficial els descrigués com a “opi espiritual” i “droga electrònic­a”. Les crítiques del Govern o dels mitjans estatals es remunten a començamen­ts d’aquest segle, quan les autoritats van prohibir la importació de videoconso­les, veto que es va mantenir fins al 2014, per la “influència negativa” que tenen en els joves.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain