La Vanguardia (Català-1ª edició)

Pionera en turisme de reunions

- PERE DURAN VALL-LLOSERA Director General de Turisme de Barcelona ( 2000-2014

Quan es parla de turisme de reunions a Barcelona immediatam­ent ve un nom a la memòria: Airy Garrigosa, la gran promotora i amfitriona que ha tingut Barcelona entre els anys 1983 i 2012.

A finals dels anys setanta, van començar a funcionar les oficines de congressos –els convention bureau– als Estats Units i, immediatam­ent a continuaci­ó, també a Europa. El primer a establir-se com a tal va ser el London Convention Bureau. Llavors Airy Garrigosa, amb Turisme de Barcelona, aleshores Patronat Municipal de Turisme de Barcelona, se’n va anar a fer una estada a Londres per conèixer de prop el funcioname­nt d’aquestes oficines de promoció i acollida de tota mena de reunions: congressos, incentius, exposicion­s...

A partir de la seva estada a Londres, Barcelona posa en marxa el Barcelona Convention Bureau l’any 1983 amb l’Airy com a directora. Així neix el primer convention bureau de l’estat espanyol que de seguida es converteix en un organisme de referència, tant en el territori espanyol com a escala internacio­nal. Barcelona, sota la batuta d’Airy Garrigosa i amb el suport del seu magnífic equip i el de tots els profession­als de la ciutat, es converteix en una destinació de referència absoluta en aquest sector específic del turisme. Un exemple fruit d’aquest treball és el Mobile World Congress, que des del 2006 se celebra a la nostra ciutat. Sense la visió i el treball d’Airy Garrigosa i el seu equip, molt probableme­nt, el Mobile World Congress no seria avui a Barcelona.

Jo vaig tenir la gran sort de conèixer-la i treballar amb ella durant 28 anys. L’Airy, la persona lliure, amiga, tossuda, sempre positiva i, com es diu, sempre disposada a tirar milles. Una gran profession­al, que sempre deia el que pensava, persona franca i transparen­t,

La celebració del Mobile World Congress a Barcelona és conseqüènc­ia del seu treball de llarg termini

directa, culta, compromesa amb la ciutat, dedicada i entregada a fons en la seva tasca, i gran sàvia d’aquest sector tan especial i específic com és el turisme de reunions, l’anomenat MICE (Meetings, Incentives, Convention­s, Exhibition­s/ Events).

El prestigi i el respecte internacio­nal assolit per Barcelona en l’àmbit dels congressos és fruit en gran part de l’ingent treball d’Airy Garrigosa en les organitzac­ions i associacio­ns profession­als d’aquesta indústria, amb les responsabi­litats que hi va tenir i amb els reconeixem­ents que va obtenir durant tots aquests anys arreu del món com el Unity Award concedit pel Joint Meeting Industry Council (JMIC), la institució que articula les principals associacio­ns internacio­nals relacionad­es amb el turisme de reunions.

Barcelona estarà sempre agraïda a Airy Garrigosa, ciutat que ella va entendre i estimar des del primer moment per poder-la oferir al món com el millor lloc per celebrar-hi reunions i, així, ser la seu permanent d’intercanvi de coneixemen­t.

Gràcies, Airy, per la teva generosita­t i el teu mestratge; la ciutat, els amics i els companys ja t’enyorem.

 ?? LV ??
LV

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain