La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Jamboree clausura el Mas i Mas Festival però reobre en el dia a dia musical

- ESTEBAN LINÉS Barcelona

A més del doble concert de diumenge passat al teatre Coliseum, el Mas i Mas Festival completa avui la clausura de la seva edició actual amb un concert a la sala Jamboree (amb dues sessions a les 20 h i 22 h). Serà una vetllada en què la protagonis­ta serà la guitarra, sense més acompanyam­ents ni afegits que els de Jesús Prieto, més conegut com Pitti i sens dubte un dels guitarrist­es més virtuosos de l’actual panorama musical espanyol.

El seu nom ha estat lligat a l’escena elèctrica, clàssica o flamenca, i també exerceix com a productor i baixista. A la seva densa agenda de col·laboracion­s ha aparegut en nombroses gires al costat de Los Secretos, Enrique Urquijo, Celtas Cortos, La Orquesta Mondragón o La Cabra Mecánica. El músic resideix actualment al seu Valladolid natal, tot i que el seu lligam amb Barcelona és estret, ja que és professor de guitarra moderna del grau superior de l’Esmuc des del 2004. En les dues sessions d’aquest vespre Pitti es mostrarà en la seva faceta de compositor i intèrpret de temes propis a cavall d’un estil tan brillant com eclèctic.

La notícia que ve directamen­t lligada al Mas i Mas Festival és que la seva celebració va permetre que les sales del grup Mas i Mas tornessin a obrir per oferir música en directe, en aquest cas especialme­nt el Jamboree. Ara, després d’aquest parèntesi festivaler, l’excel·lent notícia és que la cava de la plaça Reial continuarà amb les portes obertes, i reprendrà d’aquesta manera la seva llegendàri­a fidelitat diària a la música en viu. Una tradició que es va veure interrompu­da l’any passat amb el confinamen­t i que es va recuperar breument i tímidament uns dies a finals de maig del 2020.

Aquesta tornada ve acompanyad­a d’una sèrie de novetats; la principal és que oferirà una programaci­ó especifica per als diferents dies de la setmana: jam sessions (dilluns), nous talents i emergents (dimarts i dimecres), soul, funk i r’n’b (dijous) i músics reconeguts (de divendres a diumenge).

Aquesta setmana tocaran el contrabaix­ista italià Michelange­lo Scandrogli­o i el seu grup, la intransfer­ible Clarence Bekker Band i la cantant francesa d’origen caribeny Tricia Evy.c

 ?? ANA JIMÉNEZ ?? Assajos finals de Cantando bajo la lluvia, que inclou 17 números musicals
ANA JIMÉNEZ Assajos finals de Cantando bajo la lluvia, que inclou 17 números musicals
 ?? MAS I MAS ?? Jesús Prieto, Pitti
MAS I MAS Jesús Prieto, Pitti

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain