La Vanguardia (Català-1ª edició)

El PSG no s’estova

El Madrid es desespera per Mbappé, però les negociacio­ns s’han encallat

- CARLOS NOVO Madrid

El culebrot Mbappé continua sense tancar-se ni en un sentit ni en l’altre, quan queden poques hores per al final del mercat, avui a les dotze de la nit. Al Reial Madrid l’ànim ha estat canviant amb el pas dels dies, malgrat que no ha aconseguit vèncer la resistènci­a del PSG i tot està encallat, fet que perjudica els interessos del Madrid a mesura que van quedant cada vegada menys hores per poder concretar l’operació. Amb tot, el Madrid té experiènci­a atancar fitxatges sobre la botzina (cas de Ronaldo o Ramos), tot ique també va tenir errades sonades, com l’operació De Gea, truncada per un fax.

A començamen­ts del cap de setmana el club blanc confiava a fer l’operació i a les xarxes socials es donava per fet el fitxatge del nou galàctic, la contractac­ió blanca més il·lusionant des de l’arribada de Cristiano el 2009. Tot i això, el fet que el futbolista jugués el partit de diumenge davant el Reims afegit al fet que el PSG filtrava que considerav­a insuficien­t l’oferta (170 milions més deu en variables) va refredar el madridisme, que va recuperar l’ànim ahir a la tarda, quan es va saber de manera no oficial que els dos clubs estaven negociant una altra vegada i que l’operació tornava a veure’s factible per les dues parts.

Al Madrid l’immobilism­e del PSG sorprèn a mitges. Considera que s’aferra al jugador per una qüestió d’orgull. A Mbappé només li queda un any per acabar el contracte amb l’equip francès i, per tant, podria arribar com a agent lliure el juliol del 2022, i podria firmar amb el Madrid a partir de l’1 de gener.

Va ser un dilluns ple de rumors i secretisme­s. Kylian Mbappé va arribar a la concentrac­ió de la selecció francesa a Clairefont­aine i va ser eixut de paraules malgrat que era un dia en què estava en joc el seu futur. Davant les càmeres, només va dir: “Ça va bien, tranquille”. (Tot bé, tranquil)”.

Des de la premsa francesa s’assegurava que era Mbappé qui havia donat un pas de rosca a la situació quan va insistir que volia anar al Madrid. La informació esmentada contrastav­a amb les imatges del partit de diumenge, on es veia Mbappé (autor dels dos gols) molt feliç de jugar al costat de Leo Messi. Dades col·laterals semblaven que donaven suport a aquest suposat missatge de Mbappé al PSG. Entre d’altres, l’entitat parisenca ja havia deixat de vendre samarretes del jugador a la seva botiga del Parc dels Prínceps. Hores després un portaveu del PSG comentava que no es venien perquè s’havien esgotat.

Altres fonts assegurave­n que el principal executiu del Reial Madrid, José Ángel Sánchez, havia agafat un avió a París a mig matí per tancar el fitxatge, una cosa que el Madrid no va

El Madrid va arribar a oferir 170 milions més deu en variables, però el PSG no baixa dels 200

Els blancs encara confien en l’últim dia; tenen l’experiènci­a dels casos de Ronaldo i Ramos

voler mai confirmar ni desmentir.

A les set de la tarda va arribar un altre cop d’efecte. Segons mitjans francesos el Madrid havia donat un cop de porta i s’havia retirat de les negociacio­ns, perquè el PSG es negava a vendre l’estrella francesa per menys de 200 milions, una quantitat que el Madrid considera inassumibl­e i fora de mercat en aquests temps marcats per la crisi econòmica creada pel coronaviru­s. Tot i així, el Madrid farà un últim esforç.

Temps molt diferents als anys de bonança. Segons un estudi de la FIFA que es va conèixer ahir, els clubs de futbol van invertir 41.108 milions d’euros en traspassos entre els anys 2011 i 2020, un informe que diu que entre les sis entitats que més van invertir en contractac­ions hi ha el FC Barcelona, el Reial Madrid i l’Atlètic. Els altres tres són el Manchester City, el Manchester United i el PSG.

 ?? AFP7 VÍA EUROPA PRESS / EP ?? Mbappé celebrant un dels seus dos gols contra el Reims diumenge, quan se’l va veure il·lusionat de connectar amb Leo Messi
AFP7 VÍA EUROPA PRESS / EP Mbappé celebrant un dels seus dos gols contra el Reims diumenge, quan se’l va veure il·lusionat de connectar amb Leo Messi

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain