La Vanguardia (Català-1ª edició)

El que pensen al Madrid

- Santi Nolla

AMadrid encara es recorda amb un somriure la teoria Boluda. L’expresiden­t del Reial Madrid, Vicente Boluda, es va fer famós per una frase abans d’un partit contra el Liverpool: “Les vamos a chorrear, aquí 3-0 y allí 1-2”, va dir l’empresari navilier valencià. Al final, l’equip anglès va vèncer al Bernabeu per 0-1 i va guanyar per 4-0 a Anfield, amb Rafa Benítez d’entrenador dels reds. Aquesta va ser una patinada, però en general el madridisme és optimista abans de qualsevol partit, mentre que el barcelonis­me sempre ha estat més caut. De vegades és interessan­t saber què pensa la competènci­a i, sense generalitz­ar en excés, sí que l’entorn més influent del president Florentino Pérez creu que el club blanc és a les portes d’iniciar un cicle que pensen que serà “gloriós”.

El diagnòstic es basa que el PSG només mira el Mundial de futbol de Qatar i col·lecciona cromos i el Barça està pendent d’altres temes, amb problemes econòmics i dins de l’embolic polític del país que consideren que porta a “una paràlisi” com pensen que hi ha hagut entre Catalunya i Madrid els últims temps, amb “ràtios diferencia­ls a favor de la capital”. És curiós, però l’opinió de l’empresaria­t pròxim al president del Madrid sobre Bartomeu no coincideix amb la que s’expressa a Catalunya. “Quan el Barça va fitxar Coutinho, Dembélé, De Jong i

Al Reial creuen que començarà un cicle gloriós amb un Barça immers en guerres caïnites

Griezmann i va emergir Ansu Fati vam pensar que seria molt difícil competir. Se’ns va aparèixer la verge amb Zidane, en qui no crèiem totalment, però pensàvem que el Barça arrasaria. Però a Bartomeu se'l va menjar l’entorn i alguns jugadors que es van aprofitar del seu perfil baix, que podia anar bé per gestionar però no per liderar”.

En un sector influent del Madrid pensen que al futbol pot passar com “ha passat a la política” i que el Barcelona perdi l’hegemonia contra el Reial, ja que “Florentino ha estat el més llest i no ha fitxat res els últims anys per, després de la pandèmia, amb els clubs fuetejats per pèrdues econòmique­s, poder fitxar els millors”. Així doncs, es plantegen portar Mbappé aquesta temporada o de franc la següent i bloquejar el fitxatge d’Håland per l’any que ve, com el d’un migcampist­a de qualitat tipus Pogba. Creuen que el Barça està lligat en una altra de les seves guerres caïnites i “explota el victimisme econòmic en lloc de tirar cap endavant amb solucions potents i en algun moment es veurà afectat pel moviment polític”.

El Barça ara és en una cruïlla difícil, amb lideratge al capdavant del club, i la necessitat de gestionar amb precisió de cirurgià el futur per continuar sent influent com ho ha estat al món del futbol els últims 15 anys.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain