La Vanguardia (Català-1ª edició)

Sánchez canvia Lastra al Congrés perquè se centri en el PSOE

- REDACCIÓ Madrid

El president del Govern central i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, rellevarà dilluns vinent Adriana Lastra com a portaveu al Congrés, perquè es dediqui completame­nt al partit. Aquest moviment, juntament amb altres previstos per al mateix dilluns, s’emmarquen dins de la remodelaci­ó de govern que Sánchez va dur a terme al juliol a fi de donar un nou impuls tant a l’Executiu com al partit.

A més de la portaveu, està prevista la renovació de les direccions dels grups socialiste­s al Congrés i al Senat. A la Cambra Alta els moviments són obligats, ja que venen dictats per la remodelaci­ó del Govern central. A l’executiva socialista hi ha vacant el càrrec de portaveu, ocupat per Ander Gil fins que va ser nomenat per succeir en la presidènci­a del Senat Pilar Llop, que al seu torn va ser nomenada ministra de Justícia.

L’Executiva socialista, que es reunirà dilluns, té previst nomenar per substituir Gil la socialista catalana Eva Granados, vicepresid­enta del Parlament i mà dreta de Salvador Illa i de Miquel Iceta al Partit dels Socialiste­s de Catalunya.

Al Congrés només hi havia vacant la secretaria general del grup, ja que Rafael Simancas, que fins ara ocupava aquest càrrec, va ser designat després de la remodelaci­ó del Govern espanyol secretari d’Estat de relacions amb les Corts.

Però la sorpresa pot ser la substituci­ó d’Adriana Lastra com a portaveu, que segons diferents fonts del PSOE deixaria la màxima responsabi­litat del grup per dedicar-se completame­nt a la gestió del partit, al seu lloc de vicesecret­ària, número dos del Partit Socialista.

Amb aquests canvis, Sánchez pretén que Adriana Lastra es dediqui completame­nt a la preparació del Congrés del PSOE, que tindrà lloc a l’octubre. Una feina que duria a terme conjuntame­nt amb Santos Cerdán, nomenat al juliol secretari d’organitzac­ió

El diputat canari Héctor Gómez podria ser el substitut de Lastra al Congrés

del partit en substituci­ó de José Luis Ábalos, que també va abandonar la cartera de Transports.

El càrrec que deixaria vacant Lastra al Congrés l’ocuparia Héctor Gómez, segons va avançar aquest dimecres el diari El País. El diputat canari seria nomenat també en la reunió de l’executiva federal del PSOE.

Gómez és diputat per Santa Cruz de Tenerife, secretari de Relacions Internacio­nals a la direcció socialista i portaveu d’Exteriors del PSOE al Congrés, i ara seria a més el portaveu.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain