La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Parlament comença el curs al poble on va néixer Companys

- REDACCIÓ Barcelona

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, va convocar la primera Mesa de la Cambra catalana després de les vacances d’estiu a Tornabous, el municipi on va néixer, el 1882, el president Lluís Companys. Era la primera vegada que aquest organisme es reunia fora de la seva seu al parc de la Ciutadella de Barcelona.

Borràs, quan va arribar, va saludar un per un dels membres de la Mesa del Parlament, que l’esperaven disciplina­dament alineats a l’entrada de l’edifici on després es reuniria la Mesa de la Cambra, no sense abans rebre una caixa de fruita de mans de l’alcalde, David Vilaró. El moment queda descrit a la imatge.

El Parlament ha estat inactiu al llarg de tot el mes d’agost malgrat que, segons el reglament de la mateixa Cambra, el període de sessions queda formalment obert a partir del 16 d’agost. Tot i això, la mateixa Mesa ja va acordar a finals de juliol que l’activitat no es reprendria fins a l’1 de setembre.

A la reunió de la Mesa es va admetre a tràmit el projecte de llei de la Ciència, el primer que el Govern porta al Parlament al marge del qual s’està tramitant per donar forma al fons per avalar els ex alts càrrecs de la Generalita­t investigat­s pel Tribunal de Comptes. La Mesa va acceptar a tràmit dues sol·licituds de compareixe­nça de Pere Aragonès: la primera per abordar l’ampliació de l’aeroport de Barcelona i una altra sobre l’acollida de refugiats afganesos.

 ?? PARLAMENT DE CATALUNYA ?? Els membres de la Mesa del Parlament i la presidenta amb David Vilaró, alcalde de Tornabous
PARLAMENT DE CATALUNYA Els membres de la Mesa del Parlament i la presidenta amb David Vilaró, alcalde de Tornabous

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain