La Vanguardia (Català-1ª edició)

Tercera dosi per a immunodepr­imits però no per a la població general

La Ponència de Vacunes de Sanitat i l’ECDC avalen la mesura en casos minoritari­s La Comissió de Salut Pública podria aprovar la proposta la setmana que ve Els països europeus s’allunyen de la línia d’Israel i els EUA de vacunar persones sanes

- JOSEP CORBELLA Barcelona

La Ponència de Vacunes del Ministeri de Sanitat va recomanar ahir que s’ofereixi una dosi addicional de vacuna contra la covid a les persones immunodepr­imides, però no a la població general.

La recomanaci­ó coincideix amb la que va fer també ahir el Centre Europeu per a Prevenció i Control de Malalties (ECDC), que considera que “no hi ha necessitat urgent d’administra­r dosi de reforç a persones amb pauta completa de vacunació a la població general”, però defensa “dosis addicional­s a persones amb sistemes immunes greument debilitats com a part de la seva vacunació primària”.

En la mateixa línia, el Regne Unit va anunciar ahir que administra­rà una tercera dosi a persones amb immunodepr­essió greu. França l’oferirà a tots els més grans de 65 anys.

La posició respecte a la tercera dosi als països europeus s’allunya de la d’Israel, que ofereix dosi de reforç a tots els majors de 12 anys. També s’allunya de la dels Estats Units, on el president Biden ha anunciat la intenció d’oferir una tercera dosi a tota la població adulta a partir del 20 de setembre.

A Espanya, la ministra de Sanitat, Carolina Darias, va anunciar ahir que la proposta de la Ponència de Vacunacion­s s’elevarà a la Comissió de Salut Pública, de la qual formen part el ministeri i les comunitats, on previsible­ment s’aprovarà la setmana que ve.

 ?? JESÚS HELLÍN / EP ?? La ministra de Sanitat, Carolina Darias, abans de comparèixe­r davant la comissió de Sanitat i Consum al Congrés ahir
JESÚS HELLÍN / EP La ministra de Sanitat, Carolina Darias, abans de comparèixe­r davant la comissió de Sanitat i Consum al Congrés ahir

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain