La Vanguardia (Català-1ª edició)

Greus inundacion­s a l’Ebre per pluges torrencial­s impreviste­s

Desenes de persones van ser rescatades de l’aigua entre abundants danys materials

- ESTEVE GIRALT Alcanar/Sant Carles de la Ràpita

Carrers convertits en rius, en torrents enfurismat­s. Desenes de cotxes arrossegat­s per grans avingudes d’aigua i fang, habitatges inundats i abundants destrosses, amb greus danys materials en vies públiques i en propietats privades. “Tot el terme municipal està devastat, tot, els carrers, les places... Hi ha risc d’ensorramen­t en algunes cases velles. La zona és catastròfi­ca”, relatava ahir Joan Roig, alcalde d’Alcanar (Montsià).

Més de 200 litres d’aigua van caure de manera sobtada en tot just tres hores sobre el seu municipi, ahir al migdia. Alcanar es va emportar la pitjor part, tot i que també hi ha danys importants a Sant Carles de la Ràpita i a Ulldecona, en una zona industrial, a la mateixa comarca.

Els serveis d’emergèncie­s van haver d’anar a rescatar persones que van quedar atrapades enmig de les pluges torrencial­s, en carrers, cases, en un càmping (Alfacs) i fins i tot a l’autopista AP-7, on dos Mossos d’Esquadra van haver de socórrer nedant dues persones atrapades en un cotxe, on també anaven dos gossos.

Les inundacion­s van provocar més de 600 trucades al 112. Dels 358 avisos que van rebre els Bombers

Nombrosos cotxes arrossegat­s en carrers convertits en rieres i molts habitatges inundats

Alcanar es va endur la pitjor part d’un episodi que va sorprendre Protecció Civil per la virulència

ahir, un 25% van ser per rescatar persones en situació de risc per l’amenaça de l’aigua desbordada; la majoria, a Alcanar.

Alguns operacions es van haver de fer amb helicòpter. L’esforç dels equips de salvament i la fortuna van evitar la tragèdia. No hi havia constància ahir a la nit de la desaparici­ó de cap persona arrossegad­a per l’aigua. Sembla gairebé un miracle, vist el que s’ha vist en els vídeos fets pels veïns quan queien les pluges torrencial­s. La força de l’aigua fins i tot va fer caure diversos murs i va arrossegar cotxes fins al mar a les Cases d’Alcanar.

“Hi ha hagut un moment en què pensàvem que l’aigua se’ns emportava”, relatava un dels veïns afectats. Els Bombers fins i tot van haver d’ajudar a sortir de l’interior de casa seva diversos veïns, amb l’aigua que els arribava fins a la cintura.

Una de les situacions que va causar més angoixa va tenir lloc al càmping dels Alfacs (Alcanar). L’aigua, desbordada, va obligar unes setanta persones a refugiar-se al restaurant del càmping mentre els bungalous es veien afectats per la força de l’aigua. Sense precedents. Tot el càmping, completame­nt negat per

 ?? XAVI JURIO ?? El aiguats van obligar a evacuar el càmping dels Alfacs, a Alcanar, on una setantena de persones es van haver de refugiar al restaurant
XAVI JURIO El aiguats van obligar a evacuar el càmping dels Alfacs, a Alcanar, on una setantena de persones es van haver de refugiar al restaurant
 ?? XAVI JURIO ?? Alguns dels cotxes arrossegat­s als carrers van acabar arribant fins al mar a les Cases d’Alcanar
XAVI JURIO Alguns dels cotxes arrossegat­s als carrers van acabar arribant fins al mar a les Cases d’Alcanar
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain