La Vanguardia (Català-1ª edició)

Elegància espanyola a la Mostra

Penélope Cruz, Aitana Sánchez-Gijón i Milena Smit van eclipsar a la catifa vermella

- ISABEL CLARÓS Barcelona

La 78è edició del Festival de cinema de Venècia, la Mostra, va arrencar ahir, i amb ella la desfilada d’estrelles internacio­nals i el glamur de les catifes vermelles. La celebració d’un festival com a aquest, tot i que amb mesures restrictiv­es, significa una gran alegria i és un senyal clar de la recuperaci­ó d’una certa normalitat, després de la pandèmia.

Madres paralelas, de Pedro Almodóvar, va ser la pel·lícula triada per donar el tret de sortida al Festival. El director manxec va desembarca­r a la ciutat dels canals amb les estrelles de la cinta: Penélope Cruz i Milena Smit. A més d’Aitana SánchezGij­ón i Israel Elejalde.

Penélope Cruz va fer, a Venècia, d’ambaixador­a de Chanel, firma de la qual és imatge des del 2018, i va lluir tres models de la firma francesa. Quan va arribar, un vestit blanc de tweed d’inspiració anys setanta, amb folre interior de quadres a la jaqueta i minifaldil­la, pertanyent a la col·lecció Cruise 2019/2020, que va acompanyar amb una samarreta blanca bàsica i sandàlies i bossa de mà de la mateixa marca. Durant la roda de premsa, un vestit de dues peces de la col·lecció Resort 2022: un look total amb blazer llarg de coll solapa i silueta entallada confeccion­ada en un teixit de tweed blanc i negre amb detalls esfilagars­ats. I una faldilla fosca de sota asimètric adornat amb serrells.

I a la nit, a la catifa vermella desplegada al Lido, l’oscaritzad­a actriu va tornar de nou a donar una lliçó d’elegància amb un vestit negre amb vol i amb obertures de gasa blanca adornat amb llaços, serrells i volants, de la col·lecció d’alta costura tardor-hivern 2022.

Les seves companyes a Madres paralelas, Milena Smit i Aitana Sánchez-Gijón també van cuidar al detall els seus estilismes. Trencadora Smit, a la roda de premsa matinal va lluir un conjunt transgress­or de Marine Serre. I a la nit, un vestit llarg bi

color, negre i blanc de Balmain, de tall asimètric, amb coll i transparèn­cies laterals de dalt a baix, que deixaven veure els nombrosos tatuatges.

Aitana Sánchez-Gijón, que estrenava cabell curt, va portar un vestit florit de Prada, i a la nit un de llarg blau de lluentons amb faldilla de vol de tul i escot paraula d’honor de la col·lecció d’alta costura primavera/estiu 2020 d’Armani Privé.

L’espanyola Georgina Rodríguez va ser una altra de les estrelles de la inauguraci­ó del Festival de Venècia. La nòvia de

Cristiano Ronaldo sembla que s’ha tornat imprescind­ible a les catifes vermelles de festivals. Va arribar amb un vestit de punta blau cel, que ressaltava la seva voluptuosa figura, i amb un blazer del mateix color. Tot firmat per Ermanno Scervino. I a la nit va optar per una vestit negre d’escot ample i amb un jaqueta esmòquing per les espatlles.

La moda ha estat molt present a la primera catifa vermella de la Mostra. Per aquí hi van desfilar ahir les models Adriana Lima, Bianca Balti, Bianca Brandolini, Barbara Palvin o Sara Sampaio. També el model i actor espanyol Jon Kortajaren­a, les nebodes de Diana de Gal·les, Amelia i Eliza Spencer, i la dissenyado­ra Roberta Armani, entre d’altres.

Però, sens dubte, l’elegància amb majúscules la van posar dues actrius veteranes: Helen Mirren i Isabelle Huppert. Perquè la bellesa, l’estil i la sensualita­t no tenen edat.c

Georgina Rodríguez, la nòvia de Ronaldo, s’ha tornat imprescind­ible a les gales i festivals

 ?? ETTORE FERRARI / EFE ?? Penélope Cruz amb un vestit de Chanel, firma de què és ambaixador­a
ETTORE FERRARI / EFE Penélope Cruz amb un vestit de Chanel, firma de què és ambaixador­a
 ?? ETTORE FERRARI / EFE ?? Milena Smit, de Balmain
ETTORE FERRARI / EFE Milena Smit, de Balmain
 ?? ETTORE FERRARI / EFE ?? Georgina Rodríguez
ETTORE FERRARI / EFE Georgina Rodríguez
 ?? ETTORE FERRARI / EFE ?? La model Adriana Lima
ETTORE FERRARI / EFE La model Adriana Lima
 ?? ETTORE FERRARI / EFE ?? L’actriu Helen Mirren
ETTORE FERRARI / EFE L’actriu Helen Mirren
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain