La Vanguardia (Català-1ª edició)

Marta Ortega ja vola sola

L’hereva de l’imperi Zara concedeix la primera entrevista

- BEGOÑA CORZO SUÁREZ Barcelona

SANTORAL

Antolí, Ingrid, Raquel, Julià, Brocard, Diomedes, Felip, Elpidi del Piceno, Zenon, Teodor, Màxima, Nonnus, Pròsper de Tarragona

Marta Ortega (37) ha trencat una de les regles sagrades del seu pare: no concedir entreviste­s a la premsa. Això sí, la filla del fundador de l’imperi Inditex ha escollit molt bé la publicació on fer-ho: el dominical del prestigiós diari econòmic The Wall Street Journal, que la qualifica a la seva portada digital com “l’arma secreta de Zara”.

La filla petita d’Amancio Ortega –l’única que té del seu segon matrimoni, amb Flora Pérez– és una de les protagonis­tes d’un número especial dedicat a la indústria del luxe i la moda, tot i que, de moment –a diferència de les divisions immobiliàr­ies de l’imperi Inditex–, no té càrrecs executius en la companyia fundada pel seu pare.

A la publicació dels Estats Units, Marta Ortega reivindica el seu paper com a creativa dins de la companyia. El reportatge parla del dia a dia a la fàbrica d’Arteixo, on supervisa amb el cap d’operacions, Miguel Díaz, les classifica­cions globals dels productes més venuts.

La també amazona, que té dos fills, Amancio (8) i Matilda (1), assegura que no estudia entrar de manera seriosa en el lideratge de la companyia: “No saps mai com serà el teu futur, i estic oberta. Però, per ser sincera, m’estimaria més continuar sent a prop del producte. Crec que és el que sempre va fer el meu pare”.

És completame­nt innovador que l’hereva faci servir les seves pròpies paraules, i també que parli en passat del paper d’Amancio Ortega en el desenvolup­ament del producte, tot i que en el reportatge s’esmenta que “Amancio, que ja té 85 anys, va cada dia a l’empresa i es barreja amb la resta dels empleats”. Ara com ara, Marta Ortega no té un càrrec oficial a l’organigram­a,

Salma Hayek actriu

Sorprèn que parli en passat del paper del seu pare, Amancio Ortega, a la companyia

però en l’entrevista diu que visita botigues de Zara “gairebé setmanalme­nt” i que “ajuda a supervisar dissenys de roba de dona i marxandatg­e, i a gestionar la imatge de la marca”.

L’hereva afirma que “sempre” estarà disponible per a l’empresa, i recorda els seus inicis difícils a la botiga londinenca de King’s Road després de graduar-se a la universita­t. I lloa el treball en equip d’Inditex: “No es tracta d’una persona fent una bona feina. Som un equip. (...). Crec que [el meu pare] no va ser mai el millor en res , però va ser el millor a trobar la millor persona per fer cada cosa”, raona.

Tot i que la discreció caracterit­za la vida de l’hereva d’Inditex, el seu perfil no ha estat mai tan privat com el del pare. Des del seu primer matrimoni amb el genet Sergio Álvarez Moya, que va ocupar la portada d‘¡Hola!, Marta Ortega ha sortit habitualme­nt a les pàgines del cor, bé per la seva presència en actes socials o pels seus estilismes. En l’entrevista es destaca el seu gust per marques com Hermès, Celine o Valentino, firma que va confeccion­ar els tres vestits que va portar quan es va casar fa tres anys amb Carlos Torretta.c

 ?? JESUS BRIONES / GTRES ?? Ortega, vestida pel seu sogre, Roberto Torretta, en una desfilada
JESUS BRIONES / GTRES Ortega, vestida pel seu sogre, Roberto Torretta, en una desfilada
 ?? ETTORE FERRARI / EFE ?? L’actriu Isabelle Huppert
ETTORE FERRARI / EFE L’actriu Isabelle Huppert
 ?? WSJ ?? Retratada per Steven Meisel
WSJ Retratada per Steven Meisel
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain