La Vanguardia (Català-1ª edició)

Antena 3 atrapa Telecinco en el lideratge del mes més disputat

La cadena d’Atresmedia obté una centèsima més que la de Mediaset

- FRANCESC PUIG Barcelona

Com si es tractés d’una nit electoral, tots van guanyar. Tant Antena 3 com Telecinco es van considerar líders d’audiència del mes d’agost en empatar amb un 13,1% de quota de pantalla. En realitat, Antena 3 va aconseguir un 13,12% de quota davant el 13,11% de Telecinco. Una centèsima de diferència que donaria la victòria a la cadena d’Atresmedia, tot i que realment es tracta d’un empat tècnic. És la tercera vegada que això passa des que hi ha registres, segons va revelar l’informe de Barlovento Comunicaci­ón elaborat amb dades de Kantar Media. Les altres dues vegades van ser al febrer del 2018 i el març del 2013.

L’èxit de Tierra amarga, que ha superat en audiència al fins ara invencible Sálvame de Telecinco, així com altres serials turcs d’Antena 3 com ara Mi hija, ha estat factor clau en aquest empat entre les dues cadenes. A més, Antena 3 aconseguei­x el seu millor agost dels últims set anys i ha tornat a col·locar els telenotíci­es com els més vistos per vintè mes consecutiu, acumulant 1.901.000 espectador­s i un 18,8% d’audiència de mitjana durant tota la setmana, tant a les sobretaule­s com a les nits.

Per la seva banda, La 1 de TVE va assolir el seu millor agost en els últims tres anys, amb un 8,9%, i, de fet, encadena els tres programes més vistos gràcies al futbol dels Jocs Olímpics de Tòquio. Precisamen­t, el minut d’or del mes d’agost va ser per a La 1 durant el partit de la final de futbol masculí dels Jocs Olímpics entre Espanya i el Brasil, que va ser seguit per més de cinc milions i mig d’espectador­s.

Empatada amb La 1 de TVE se situen les temàtiques de pagament i, a continuaci­ó, les autonòmiqu­es (7,8%), La Sexta (5,3%), Cuatro (4,8%), La 2 (3%), FDF (2,7%) i Nova (2,5%) estan entre les deu primeres.

Pel que fa a edats i sexes, Telecinco lidera en dones i persones d’entre 25 a 64 anys; Antena 3 és la cadena més vista en homes i persones de més de 64 anys, mentre que els canals de pagament són l’opció líder entre els que tenen menys de 24 anys.

Quant a dies i hores, Antena 3 lidera de dilluns a dijous les sobretaule­s i el prime time, mentre que Telecinco lidera el matí, la tarda i franja de mitjanit, en tant que les temàtiques de pagament són les més vistes de matinada.

A Catalunya, TV3 torna a liderar el rànquing i tanca el millor agost en 14 anys, amb una quota d’un 12,4%. A continuaci­ó se situen Antena 3 (10,9%), Telecinco (10,4%), La 1 (6,9%), La Sexta (5,2%) i Cuatro (4,5%).c

 ?? ATRESMEDIA ?? Una imatge de Tierra amarga, el gran èxit d’estiu d’Antena 3
ATRESMEDIA Una imatge de Tierra amarga, el gran èxit d’estiu d’Antena 3

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain