La Vanguardia (Català-1ª edició)

Acampada del lleure nocturn contra la paradoxa: botellots, sí; discoteque­s, no

-

Rebre primer una dosi d’AstraZenec­a i després una de Pfizer genera una resposta més robusta de les cèl·lules immunitàri­es que rebre dues dosis de la mateixa vacuna, segons l’estudi ComCOV fet al Regne Unit. La resposta d’anticossos més potent es va registrar amb dues dosis de Pfizer. No s’han publicat dades de combinacio­ns amb altres vacunes. Els resultats de l’estudi Com-COV suggereixe­n que les vacunes d’ARN missatger (Pfizer i Moderna) i les d’adenovirus (AstraZenec­a i Janssen) mantenen una eficàcia alta si es combinen.

La ministra Darias va avançar dimarts en una compareixe­nça al Congrés que a Espanya “els reforços seran pauta heteròloga tant sí com no”, cosa que significa que les persones vacunades amb AstraZenec­a podran rebre una dosi addicional d’una vacuna diferent.

Una vintena d’empresaris del lleure nocturn van iniciar ahir una acampada a la plaça Sant Jaume, el quilòmetre 0 de Catalunya, per denunciar la “criminalit­zació” que viuen. Fecalon, la patronal del sector, i altres associacio­ns critiquen que des de fa un any les empreses estan tancades, mentre proliferen els botellots i les festes il·legals “a locals que reprodueix­en la nostra activitat sense llicència”. Els concentrat­s, set dels quals van anunciar que també iniciaven una vaga de fam, exigeixen saber “la incidència sanitària de botellots com els de Gràcia o les festes de Sants”. També van recordar situacions “surrealist­es”, com el pagament de taxes per recollides d’escombrari­es a locals més d’un any tancats.

 ?? CÉSAR RANGEL ??
CÉSAR RANGEL

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain