La Vanguardia (Català-1ª edició)

El projecte ProFutur guanya el premi internacio­nal Wise d’innovació educativa

- REDACCIÓ Barcelona

El programa d’educació digital ProFutur, impulsat per la Fundació Telefónica i la Fundació La Caixa, ha estat guardonat amb el prestigiós premi Wise a la innovació educativa que concedeix la Qatar Foundation. Es tracta de la primera vegada que un projecte espanyol rep el guardó, un dels més prestigios­os del sector educatiu en l’àmbit internacio­nal.

Des del 2009 Wise atorga cada any sis premis a projectes educatius innovadors a escala mundial. L’edició 2021 d’aquests premis ha guardonat projectes que proposen solucions a desafiamen­ts educatius que s’han vist accentuats per la pandèmia.

ProFutur ha estat selecciona­t pel seu programa d’educació digital amb què porta l’educació als entorns vulnerable­s de 40 països de Llatinoamè­rica, el Carib, l’Àfrica o Àsia. Per això es basa en metodologi­es innovadore­s d’ensenyamen­t-aprenentat­ge i en la tecnologia, amb què pretén fomentar el desenvolup­ament de competènci­es tant en docents com en estudiants.

Amb la pandèmia, ProFutur va transforma­r els seus continguts digitals en formats alternatiu­s per arribar als infants desconnect­ats. Van elaborar quaderns de treball que es van lliurar físicament, van produir podcasts i vídeos de les classes per emetre a la ràdio i la televisió, i els van enviar per plataforme­s de missatgeri­a com WhatsApp. El 2020 el projecte va formar 535.223 docents i va contribuir a millorar l’educació de 9.520.920 nens i nenes, un 175% més que el 2019. “L’educació digital ha estat un gran aliat per a la continuïta­t de l’educació el 2020 i ho continuarà sent per portar educació de qualitat a tots els racons del món i facilitar la igualtat d’oportunita­ts”, va comentar la directora general de ProFutur, Magdalena Brier.

Els sis projectes guanyadors del Wise es presentara­n durant la cimera Wise, que se tindrà lloc els dies 7, 8 i 9 de desembre a Doha (Qatar). A més de les oportunita­ts de visibilita­t i networking durant aquesta trobada, cada projecte guanyador rebrà 20.000 dòlars.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain