La Vanguardia (Català-1ª edició)

Les agressions lgtbifòbiq­ues augmenten un 44% a l’agost a Catalunya

- BARCELONA

L’Observator­i contra l’Homofóbia de Catalunya (OCH) ha registrat durant el mes d’agost un total de 26 incidèncie­s –agressions i insults– lgtbifòbic­s a Catalunya, el que suposa un augment d’un 44% respecte als 18 incidents del mateix caire notificats a l’agost del 2020.

Segons ha informat l’OCH, des de començamen­t d’any ja ha registrat un total de 175 incidents lgtbifòbic­s, dels quals un 31,4% són agressions verbals i un 15,4% agressions físiques.

Un 38,3,% de les denúncies presentade­s per aquesta mena d’incidents passen a la via pública, un 13,1% al domicili i les xarxes socials, i un 6,8% al transport públic.

L’OCH ha traslladat aquestes xifres al Síndic de Greuges, la Síndica de Barcelona, l’Institut de Drets Humans de Catalunya i el Departamen­t d’Assumptes Socials de la Generalita­t.

L’última agressió registrada per l’OCH va passar el dia 29 d’agost a la rambla Sant Francesc de Vilafranca del Penedès quan una noia que portava una bossa amb els colors de l’arc de Sant Martí va ser increpada per quatre adolescent­s que li van dir que li cremarien la bossa “perquè no era normal”, segons ha relatat la víctima a les xarxes socials.

La noia es va encarar amb els menors que la increpaven i van fugir, però després la van perseguir a ella i la seva parella durant deu minuts. En un missatge la víctima ha advertit que “només ha estat una agressió verbal, però també podia haver estat una pallissa”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain