La Vanguardia (Català-1ª edició)

Un pla per a Koeman

El Barça ja treballa en la renovació del tècnic amb una sèrie de condicions

- JUAN BAUTISTA MARTÍNEZ Barcelona

Exigència i suport per a Ronald Koeman. Exigència de resultats, d’estil de joc i de donar camp a les apostes estratègiq­ues del club. I suport perquè no se senti en fals al vestidor. El primer es tradueix en reunions setmanals en què el pont de comandamen­t debat amb l’entrenador sobre la línia per seguir dins d’una política de marcatge curt. El segon s’exteriorit­za amb un pla de renovació del contracte del tècnic; la seva relació actual amb l’entitat acaba el proper 30 de juny. El Barcelona ha entaulat des de fa dues setmanes converses amb Koeman i el seu representa­nt per començar a perfilar una extensió del seu contracte per una altra temporada. No es tracta d’un xec en blanc ni molt menys, sinó d’un moviment que significar­ia un reconeixem­ent però que inclouria una sèrie de condiciona­nts en funció del rendiment esportiu, de l’evolució de l’estil de futbol i de la gestió de la plantilla.

També cal tenir en compte que el contracte actual recull una clàusula en la qual arriba un moment en què el club li ha de comunicar a l’entrenador si el renova o no. Tampoc no es descarta arribar a un acord que inclogui una compensaci­ó en el cas que després no es dugui a terme la continuïta­t de l’holandès.

El club, després d’un període de reflexió a l’estiu, va apostar per continuar amb Koeman, però el consideren (perquè ho és) un entrenador heretat que s’ha d’anar guanyant la confiança de la directiva dia a dia. Per això cada setmana es reuneixen amb ell perquè els argumenti la composició de les convocatòr­ies dels partit. Els directius afirmen que s’hi estan jugant molt i volen saber els perquès de la presa de decisions de l’entrenador, a qui veuen cada vegada més obert a dialogar sobre qüestions futbolísti­ques. El neerlandès té algunes idees que són fixes, però, almenys en el cara a cara, es mostra flexible.

Per exemple, a la junta no li va agradar gens la segona part del partit contra el Getafe i es creu que l’entrenador va ser massa conservado­r en els seus plantejame­nts. Alhora s’està intentant que el tècnic s’avingui a donar minuts al que s’anomena apostes estratègiq­ues del Barcelona. Se li ha insistit altre cop en la necessitat que Riqui Puig, futbolista que enlluerna Joan Laporta, disposi d’oportunita­ts per demostrar el seu futbol. A la directiva s’observa amb satisfacci­ó la posada de llarg de joves del planter com Gavi i Nico González, però es pensa que Puig és un jugador diferent que podria transmetre il·lusió a una afició necessitad­a de màgia.

En canvi, la parròquia ha posat la creu a un Samuel Umtiti que el club pretén recuperar per a la causa després que no li trobessin destinació al mercat d’estiu. El francès va tocar la fibra de la directiva quan en una reunió els va transmetre que havia passat un calvari i els va dir que ja es veia en condicions per competir per un lloc després de posar-se a punt físicament els últims mesos. El Barça

La continuïta­t del tècnic estarà supeditada als resultats, al joc i a la gestió del planter

El Barça considera que Umtiti i Riqui Puig són apostes estratègiq­ues del club i vol que Koeman els doni minuts

La incorporac­ió de Luuk de Jong respon al seu baix preu i al fet que és del grat de l’entrenador

Cada setmana el pont de comandamen­t es reuneix amb el neerlandès per valorar les convocatòr­ies

defensa que Umtiti encara és un jugador molt aprofitabl­e i així l’hi ha fet veure a l’entrenador, a qui s’ha instat que el provi per veure si es pot acostar al central esquerre ràpid i atent que va ser al seu dia. El francès està disposat a rebaixar-se el sou i el club ja està negociant amb el seu representa­nt a aquest efecte per anunciar-ho tard o d’hora.

Aquesta bona predisposi­ció salarial d’Umtiti també ha estat recollida amb molta satisfacci­ó per la directiva.

No tot són exigències per a Koeman. També s’atenen algunes de les seves peticions. En aquest context s’entén l’arribada del davanter holandès Luuk de Jong, fitxat a última hora per dos motius principalm­ent. Un, pel seu baix cost, i l’altre, perquè és del grat de l’entrenador, que ja el va tenir sota les seves ordres a la selecció neerlandes­a. El Barça va preguntar al Sevilla per De Jong a les sis de la tarda de dimarts i es va arribar a un acord de cessió amb opció de compra no obligatòri­a. El Barcelona només assumeix una part de la fitxa i és possible que l’operació també s’hagués fet si l’Atlètic s’hagués avingut a un intercanvi entre Griezmann i João Félix. El club creu que l’holandès és un futbolista diferent de la resta de la plantilla i que la seva potència en el joc aeri pot anar bé a Koeman.c

 ?? ALEJANDRO GARCÍA / EFE ?? Ronald Koeman dona instruccio­ns als seus futboliste­s durant el partit davant la Reial Societat
ALEJANDRO GARCÍA / EFE Ronald Koeman dona instruccio­ns als seus futboliste­s durant el partit davant la Reial Societat

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain