La Vanguardia (Català-1ª edició)

Més públic a la grada

Sanitat i les comunitats acorden incrementa­r l’aforament als estadis de futbol fins a un 60%

- ORIOL DOTRAS Barcelona

Les grades als esdevenime­nts esportius segueixen lluny de tenir l’aspecte prepandèmi­a, però les distàncies cada vegada són més reduïdes. El Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes van acordar ahir al Consell Interterri­torial del Sistema Nacional de Salut (SNS) ampliar l’aforament permès als estadis de futbol de LaLiga d’un 40% fins a un màxim del 60% i el dels pavellons de l’ACB del 30% al 40%.

L’estabilitz­ació cada cop més de la pandèmia les últimes setmanes i el bon ritme de vacunació a Espanya (70,3% de la població amb la pauta completa) permeten una flexibilit­zació més àmplia de les mesures restrictiv­es. Els màxims d’ocupació tindran vigència, com a mínim, durant tot el mes de setembre, va confirmar en roda de premsa la ministra Carolina Darias. L’acord és el mateix a què es va arribar el 4 d’agost, però amb la modificaci­ó dels termes perquè hi hagi l’increment de públic als esdevenime­nts esportius. Aquest mateix acord recorda l’obligatori­etat de complir amb totes les mesures sanitàries, com ara fer servir la mascareta durant el partit o mantenir la distància de seguretat amb les persones que no formin part del grup bombolla. Cada comunitat podrà decidir si les limitacion­s són més o menys estrictes en funció de les seves circumstàn­cies territoria­ls, tal com va passar a Catalunya, Navarra o el País Basc les primeres jornades de Lliga abans de l’aturada de seleccions. En aquests casos els estadis de futbol van assolir el 30% de la seva capacitat.

Si la Generalita­t decidís ara augmentar l’aforament fins a un 60%, el Barça podria comptar amb el suport de fins a 60.000 espectador­s per al seu següent partit al Camp Nou contra el Bayern el 14 de setembre, correspone­nt a la primera jornada de la fase de grups de la Champions. El RCDE Stadium de l’Espanyol, per la seva part, permetria un màxim de 24.000 espectador­s contra l’Atlètic de Madrid el proper 12 d’aquest mes.

Cal recordar que en els dos primers partits al feu blaugrana després de 16 mesos a porta tancada l’equip no va aconseguir enganxar del tot l’afició: 20.384 espectador­s contra la Reial Societat en el primer partit de l’era post Messi i 26.543 en el Barça-Getafe de diumenge. En el cas del Madrid, tindrà la possibilit­at d’acollir 48.000 socis contra el Celta en un Santiago Bernabeu completame­nt renovat. Segons vagin millorant les dades epidemiolò­giques hi haurà més possibilit­ats de veure cada vegada més aficionats als estadis.c

Els recintes tancats com ara els pavellons de l’ACB passen del 30% al 40% d’aficionats

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain