La Vanguardia (Català-1ª edició)

‘La roja’, davant el mur suec

Espanya juga sense Pedri el partit a priori més important de la classifica­ció per al Mundial, a Estocolm contra una Suècia amb qui va empatar a l’Eurocopa

- CARLOS NOVO Madrid B

La selecció espanyola reprèn aquesta nit (20.45 h, La 1) la fase de classifica­ció per al Mundial de Qatar 2022 amb, a priori, el partit més complicat dels que li queden en aquesta fase de grups: davant Suècia, el rival més fort, a l’estadi Solna d’Estocolm. Serà una selecció poc renovada en relació amb el que es va veure en l’Eurocopa de l’estiu passat, però Luis Enrique no podrà comptar amb Pedri, el seu jugador fetitxe de llavors, ara de vacances després d’haver disputat els Jocs de Tòquio.

Pel que va passar en l’Eurocopa, s’intueixen dificultat­s en el partit. La roja es va enfrontar als suecs a Sevilla en el seu debut a la competició i només va poder empatar sense gols. Va tenir molt poques ocasions per marcar.

Un empat no seria un resultat dolent, però una victòria encarrilar­ia de manera gairebé definitiva la classifica­ció en una fase de grups que va començar malament amb l’empat a Granada davant Grècia (1-1), però que es va arreglar després quan la roja va guanyar a Tbilisi Geòrgia (1-2) i després a Sevilla Kosovo (3-1). Es classifica de manera directa només el primer de grup.

Luis Enrique es va mostrar optimista en la roda de premsa prèvia al partit. No entén per què alguns consideren favorita Suècia, que va acabar primera en el grup que van compartir en l’Eurocopa: “Per què sou negatius? No és el partit més important que he tingut com a selecciona­dor”, va comentar.

Per al tècnic asturià, la clau aquesta nit, com sempre, serà mantenir l’estil: “Nosaltres mantindrem el nostre patró de joc. Sempre em quedo amb el joc. Sempre ho he dit. Això ens porta als resultats. Se suposa que si tens més ocasions i defenses... al final tens més opcions de guanyar el partit” , va dir el de Gijón.

El selecciona­dor no va donar pistes sobre l’onze: “La majoria dels que són aquí han estat a l’Europeu. Volem repetir comportame­nts. Cal recordar-los que no estan en els clubs i que hem de continuar fent el que fèiem en els mesos anteriors. No em preocupa l’onze titular”.

Luis Enrique va negar que s’hagués queixat de l’estil ultradefen­siu de Suècia o que no els agradés jugar contra ells. “No m’he queixat mai de l’actitud de Suècia en el partit de l’Eurocopa. És veritat que hem jugat molt els últims anys i m’agradaria jugar contra altres seleccions, però estic content per poder venir a aquest país. Aquest és un esport meravellós en què cadascú juga com vol”.

Al selecciona­dor espanyol, el record de la passada Eurocopa li val de molt poc: “L’Euro pertany ja al passat. Continuem amb una altra competició. Hi ha tanta igualtat en el futbol modern que pensar que perquè has fet alguna cosa bé fa seixanta dies et donarà alguna cosa important et fa equivocar. Tenim marge de millora”.c

Luis Enrique no dona pistes sobre l’onze i espera un partit molt semblant al de l’Eurocopa a Sevilla

 ?? CLAUDIO BRESCIANI / EFE ?? P
E
Luis Enrique, al centre, ahir a la nit a Estocolm
CLAUDIO BRESCIANI / EFE P E Luis Enrique, al centre, ahir a la nit a Estocolm

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain