La Vanguardia (Català-1ª edició)

Fluidra compra l’americana SR Smith per 203 milions

L’operació fa créixer el benefici del grup aquest mateix 2021

- REDACCIÓ Barcelona

Fluidra, multinacio­nal especialit­zada en piscines i equipament aquàtic, va anunciar ahir la compra de l’empresa nord-americana SR Smith Holdco, un fabricant especialit­zat en material exterior de piscines comercials i residencia­ls, per 240 milions de dòlars (203,4 milions d’euros).

La companyia controlada per la família Planes va informar ahir la CNMV que amb aquesta operació espera un increment del benefici de caixa net des del principi, per la qual cosa eleva les seves previsions de vendes per al 2021: davant la previsió inicial que creixessin un 35%-40% finalment preveu que creixin entre un 37% i un 42%.

El creixement del benefici de caixa net per acció, que es preveia d’entre el 80%-90%, serà uns tres punts superior, mentre que el marge d’ebitda (o benefici operatiu brut) continuarà creixent entre el 25% i el 25,5%, com havia previst inicialmen­t.

Aquesta millora de les previsions va ser rebuda a l’alça per la borsa, on l’acció va tancar la sessió amb un augment del 3%.

La companyia va explicar al regulador borsari que ha adquirit el cent per cent de les accions de SRS Holdco al fons de capital risc Champlain Capital a través de la seva filial als EUA, Fluidra Holdco North America. La companyia del Vallès ha desemborsa­t ja els 240 milions de dòlars, amb les línies d’efectiu i deute que tenia disponible­s.

SR Smith Holdco és una empresa amb seu a Oregon, fundada el 1932 i amb fàbriques en diversos punts dels Estats Units i Austràlia. La seva cartera de productes inclou equipament­s per a piscines com pòdiums de sortida, baranes, escales, tobogans, trampolins, elevadors, sistemes de parets mòbils, cobertes tèrmiques i mobiliari. L’empresa té distribuïd­ors a tot el món, especialme­nt als Estats Units, Austràlia, el Canadà i Europa. SR Smith continuarà operant de forma independen­t des de la seva seu a Oregon.

Fluidra va explicar que la incorporac­ió del grup americà li permetrà complement­ar el seu negoci, de manera que generarà més perspectiv­es de creixement i valor, ja que no només ampliarà la seva cartera de productes sinó també la xarxa comercial, amb un augment de la seva capacitat global de venda de productes de piscina.

El conseller delegat de Fluidra, Bruce Brooks, va destacar en un comunicat la bona reputació de la companyia americana i va assenyalar que la compra “accelerarà el nostre creixement en els segments de piscina comercial i residencia­l i, en última instància, ens permetran servir millor als nostres clients a Amèrica del Nord i a tot el món”.

SRS té fàbriques als EUA i Austràlia i és un fabricant de prestigi d’equips per a piscines

 ?? LLIBERT TEIXIDÓ ?? Eloi Planes, president executiu de Fluidra
LLIBERT TEIXIDÓ Eloi Planes, president executiu de Fluidra

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain