La Vanguardia (Català-1ª edició)

Un “terrorista” fereix sis persones amb un ganivet a Nova Zelanda

- SYDNEY Agències

La Policia de Nova Zelanda va abatre ahir l’autor d’un “violent atac terrorista” en un supermerca­t de la ciutat d’Auckland, on va ferir sis persones amb arma blanca.

“Aquesta tarda cap a les 2.40 (hora local) un extremista violent ha perpetrat un atac terrorista contra neozelande­sos innocents”, va dir en una roda de premsa la primera ministra Jacinda Ardern, que va recalcar que l’“extremista” era conegut per les autoritats del seu país des del 2016.

La mandatària també va informar que la motivació de l’atacant, un home de 32 anys que va migrar de Sri Lanka fa una dècada, responia a una “violenta ideologia” i que va estar “inspirat en l’Estat Islàmic”.

En imatges gravades per testimonis, pot veure’s una dona cridant “té un ganivet!” abans que sonin els trets policials. “Hi havia caos, una dona va sortir i tenia el braç apunyalat. Anava a ajudar perquè vaig escoltar que hi havia un ganivet”, relatava un testimoni de l’incident que va acabar amb la mort de l’agressor. Entre els sis ferits, tres es troben en estat crític i un de greu.

Ardern va recalcar que aquest “abominable” atac va ser perpetrat “per un individu, no per una fe, no per una cultura, no per una ètnia”. El portal de notícies Stuff, va revelar que una jutgessa del Tribunal Superior que el va condemnar el mes passat a un any de supervisió per posseir propaganda gihadista.

El presumpte gihadista estava sota constant vigilància policial per ser una persona d’interès per a la seguretat nacional des de fa cinc anys.

Les autoritats neozelande­ses han apujat la guàrdia després de l’atac supremacis­ta del 2019 de l’australià Brenton Tarrant contra dues mesquites de Christchur­ch, que va deixar 51 morts.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain