La Vanguardia (Català-1ª edició)

Un 45% dels visitants de la capital catalana són residents a Espanya

-

ciutat més de 24.000 clients residents en aquest país, la meitat que els francesos però més que els alemanys, italians o neerlandes­os, altres turistes estrangers que han aprofitat la proximitat per gaudir de l’estiu barceloní. Tot i això, la proporció de nord-americans a Barcelona durant aquest juliol va ser encara d’1 a 5 en comparació amb el mateix mes del 2019.

El 2021 pot arrabassar al 2020 el títol del pitjor any de la història turística de Barcelona des que la capital catalana és una destinació de primer nivell. És cert que l’any passat, des de mitjans de març fins a finals de juny, l’activitat hotelera va quedar reduïda a zero, però també ho és que la normalitat del gener i el febrer, malgrat que ja trontollav­a per les notícies arribades des de la Xina, va permetre tancar els set primers mesos de l’any amb un acumulat de 3,5 milions de pernoctaci­ons. El 2021 en el mateix període de temps el llistó del milió de nits d’hotel s’ha superat pels pèls.

La caiguda del turisme internacio­nal ha fet que la quota de visitants espanyols sobre el total s’hagi disparat aquest any fins a proporcion­s desconegud­es des de fa dècades. Mentre que durant els anys de rècord anteriors a la pandèmia només entre un 15 i un 20% dels clients dels hotels de Barcelona eren residents a Espanya, aquest 2021 el percentatg­e se situa entorn d’un 45%, si bé és molt probable que acabi caient fins a un 35-40% en el còmput

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain