La Vanguardia (Català-1ª edició)

La jutgessa exculpa la gerent de Serveis Socials pel pagament d’hores extres

- REDACCIÓ Barcelona

La titular del jutjat d’instrucció número 28 de Barcelona ha sobresegut provisiona­lment les actuacions obertes en relació amb la denúncia de la junta de personal de l’Ajuntament contra Laia Claverol, gerent de l’Institut Municipal de Serveis Socials.

La gerent havia estat denunciada per un presumpte delicte de prevaricac­ió i malversaci­ó de cabals públics pel pagament d’hores extres a 123 treballado­rs durant els pitjors moments de la pandèmia. Els sindicats van considerar aquestes gratificac­ions “arbitràrie­s”, ja que entenien que només beneficiav­en una petita part de la plantilla, majoritàri­ament directius, sobre una plantilla de més de mil treballado­rs.

En la resolució del 12 de juliol, la jutgessa, després de requerir els expedients d’aquestes retribucio­ns extres, va considerar que estan degudament justificad­es. La resolució judicial és taxativa en el sentit que en les actuacions objecte de la querella no s’han trobat acreditats els delictes denunciats “ni tan sols indiciària­ment”.

L’Ajuntament de Barcelona va argumentar en defensa de la gerent de l’Institut Municipal de Serveis Socials que el pagament d’hores extres es va fer als treballado­rs que, de març a juny del 2020, van haver de fer dedicacion­s extraordin­àries els caps de setmana “en l’àmbit de residèncie­s, equipament­s per a persones sense sostre, d’atenció social bàsica, d’alimentaci­ó o d’altres”. Segons el govern municipal, llavors els treballado­rs gratificat­s amb prou feines van poder descansar quatre dies al mes.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain