La Vanguardia (Català-1ª edició)

La casa de la flor de cirerer

Sakura-Ya, altra vegada obert al Rebost de l’Illa

-

Els centres comercials solen oferir una gastronomi­a anodina, repetitiva. És lògic atès el tipus de consumidor que acullen. Però quan es va inaugurar l’Illa Diagonal, vam veure diferèncie­s notables tant en l’oferta com en el perfil del client. Botigues de fruita excel·lent, Viniteca de Quim Vila (ara amb formatges), Platet de les filles de Florian i la barra japonesa d’alt nivell, SakuraYa, a què fem referència aquest estiu.

L’establimen­t va obrir fa 23 anys, obra d’una empresària enamorada de l’Orient llunyà. El seu primer viatge el Japó el 1996 la va seduir de tal manera que va deixar en ella una voluntat indestruct­ible de recuperar per a la seva ciutat els secrets i mites de la cuina nipona. Ara altre cop, després dels mesos de tancament obligats per la pandèmia, 5 a Taula vol recordar que bé que es menja en aquest establimen­t, sense cap dubte, una de les millors cuines japoneses de Barcelona.

Cert que no es tracta d’un restaurant a l’ús: parlem de barra, de botiga, de cuina per emportar. Però han ampliat l’espai per ubicar-hi cinc taules que són un tresor perseguit pels entesos.

Ana Saura no deixa de repetir el seu lema: qualitat del producte, tècnica i presentaci­ó. Sense defallimen­ts i amb voluntat titànica, aquesta cuinòloga ofereix als seus clients plats grandiosos, a la carta o per encàrrec. Amb els inconvenie­nts lògics d’estar en un espai amb tràfec constant, asseure’s en aquest japonès és un privilegi.

Vegin, si no, el menú: comencem amb un somen, aperitiu de fideus freds amb soja; continuem amb zaru soba, pasta de blat negre amb alga nori; passem a un tàrtar de tonyina tallada segons la tradició i un tataki d’extraordin­ària qualitat. Continuem el menú amb un usuzukuri, espècie de carpaccio d’amachi i ponzu cítric, un yasai yakemeshi, arròs saltejat amb verdures i ou, un tori shoba udon, brou amb pasta i una tempura onsen tamago amb dashi i soja.

Servei precís i ràpid, posat a la taula amb l’ajuda de delicats estris, acompanyat amb sake o cervesa japonesa, aquest irrepetibl­e sopar va acabar cap a les 22.30 h.c

 ?? ANA JIMÉNEZ ?? L’equip del restaurant d’Ana Saura, en primer pla a la dreta
ANA JIMÉNEZ L’equip del restaurant d’Ana Saura, en primer pla a la dreta

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain