La Vanguardia (Català-1ª edició)

A partir de demà, entrada càlida

- Alfred Rodríguez Picó Meteoròleg

Finals d’agost i primers de setembre han estat molt inestables, encara que amb gran irregulari­tat en la distribuci­ó de les tempestes. Si no li agrada la calor i la xafogor, aprofiti avui, a partir de demà i fins dimecres més o menys tornen aquests ingredient­s estiuencs. Durant la primera quinzena de setembre es poden registrar pics de calor notables, recordem la gran onada de calor amb rècords històrics dels dies 4 a 6 d’aquell mes del 2016: 41,4 °C a Tortosa, 44,5 °C Andújar, 44 °C Linares, 44,6 °C Múrcia o 39,9 °C a Formentera. Els propers dies la temperatur­a de l’aigua del mar augmentarà, més energia potencial per a futures tempestes.

CATALUNYA

Restes d’inestabili­tat, més sol que núvols al matí, però a la tarda últimes tempestes d’aquest episodi al nordest, molt locals al prelitoral. Lleuger augment de la temperatur­a. Demà domini del sol, alguns núvols baixos a primeres hores i notable augment de la temperatur­a, ambient de ple estiu. Dilluns apareixera­n núvols alts amb sol una mica velat, temperatur­a pujant encara més, calor i xafogor notables. Dimarts i dimecres persistirà l’ambient calorós i especialme­nt xafogós a la costa, poca precipitac­ió de moment, alguna tempesta aïllada al Pirineu.

ESPANYA I EUROPA

Algunes tempestes a l’est de França, desplaçant-se demà cap a Itàlia, els Alps i Grècia. Poca pluja a la resta del continent, tret de xàfecs a les costes noruegues. A Espanya torna l’estabilita­t general, augmentant les temperatur­es. Demà tampoc no preveiem canvis, calor intensific­ant-se. Dilluns alguna tempesta a l’oest, fenòmens aïllats i ambient calorós, una mica menys a la meitat oest, calor intensa al Cantàbric. La segona meitat de la setmana podria ser més inestable.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain