La Vanguardia (Català-1ª edició)

Focus presenta l’any amb més producció pròpia com a aposta per la recuperaci­ó

La 35a temporada inclou muntatges aplaudits al festival Grec

- MAGÍ CAMPS Barcelona

El grup teatral Focus no s’arronsa. Ahir al matí, el seu president, Daniel Martínez, va anunciar en la presentaci­ó de la temporada 21-22 que el grup aposta per més muntatges que mai, amb 20 produccion­s, 8 coproducci­ons i 40 produccion­s externes que s’estrenaran als seus teatres. “Una inversió de gairebé 6 milions d’euros és la nostra resposta radical a la crisi” provocada per la covid, va afirmar Martínez. “És l’esforç de producció artística més gran de la història de l’empresa –va afegir–. Proposem la producció com a vehicle central de la recuperaci­ó, perquè, tot i que encara no hem arribat a la normalitat i hi continua havent límits d’aforament, volem ser optimistes i pensar que la normalitat està a punt d’arribar”.

Encara que la temporada anterior es va tancar amb uns números que ronden el 60% menys d’una temporada normal, amb 47 espectacle­s i 1.100 funcions, l’acte d’ahir, al teatre Goya de Barcelona, va tenir un ambient festiu i d’homenatge als seus fundadors, pel fet de tractar-se del 35è aniversari de la productora teatral.

Per la seva banda, el regidor de Cultura de Barcelona, Jordi Martí, també es va voler unir als bons auguris i va recordar: “No podem deixar de ser una societat cultural”. En aquests temps pandèmics, “sempre que hem pogut, hem apujat la persiana de la cultura, i això no ha passat en altres països”.

La Villarroel obre temporada amb Començar, de David Eldridge, en versió i direcció de Pau Miró, amb David Verdaguer i Mar Ulldemolin­s. I al novembre arribarà Les irresponsa­bles, de Javier Daulte. Sílvia Munt dirigeix Cristina Genebat, Marta Marco i Nora Navas, tres amigues que exploren els límits entre el bé i el mal. A Immunitat, el dramaturg Jordi Casanovas sotmetrà la gestió política de la pandèmia a judici popular. I també s’estrenaran obres de Guillem Clua, L’oreneta; de Marta Buchaca, Rita ; i de Marc Angelet i Cristina Clemente, Una teràpia integral.

Després dels ajornament­s per la covid, finalment arriba a Barcelona Eva contra Eva, la versió lliure de Pau Miró a partir del clàssic de Mankiewicz Tot sobre Eva. El teatre Goya inaugura temporada amb aquesta obra, dirigida per Sílvia Munt, amb duel actoral entre Emma Vilarasau i Nausicaa Bonnín.

El teatre Condal oferirà a partir del febrer La filla del mar ,el musical basat en l’obra teatral d’Àngel Guimerà, que va tenir un notable èxit al festival Grec. El teatre del Paral·lel obre temporada amb Assassinat a l’Orient Express, l’obra d’Agatha Christie que va veure néixer el detectiu Hercule Poirot, interpreta­t per Eduard Farelo. I en les dates nadalenque­s oferirà El màgic d’Oz, amb dramatúrgi­a de Marc Artigau i David Selvas.

I el teatre Romea presenta Carrer Robadors, l’adaptació de la novel·la de Mathias Enard que va inaugurar el passat Grec. El teatre del carrer Hospital també presentarà muntatges a partir d’obres de Miguel Delibes, Señora de rojo sobre fondo gris; i Isabel Allende, La casa de los espíritus.

El 1988, dos anys després de la seva fundació, Focus produïa el primer espectacle, El Knack, o qui no farda no carda, en el llavors Villarroel Teatre. Avui continua programant a diversos teatres i amb espectacle­s per a tots els gustos, també amb programaci­ó familiar.c

La versió d’‘Eva contra Eva’ i el musical ‘La filla del mar’ destaquen entre diferents obres d’èxit

 ?? PAU CORTINA / ACN ?? Els fundadors i l’equip directiu i artístic de Focus celebrant la inauguraci­ó de la 35a temporada al teatre Goya
PAU CORTINA / ACN Els fundadors i l’equip directiu i artístic de Focus celebrant la inauguraci­ó de la 35a temporada al teatre Goya

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain