La Vanguardia (Català-1ª edició)

La cançó de l’enfadós

El CSD exigeix que els estatuts de la futura Lliga siguin aprovats pels clubs per unanimitat

- E. CONCEJO Barcelona

La temporada 2020-2021 va posar fi a la il·lusió de la profession­alització del futbol femení una miqueta més a prop. El 15 de juny el Consell Superior d’Esports (CSD) ho aprovava i donava dos mesos de termini per presentar els estatuts de la nova Lliga. Van passar les setmanes i van tornar les baralles entre la Federació Espanyola (RFEF) i el CSD. Ara, el CSD ha rebutjat els estatuts presentats i aprovats per 12 dels 16 clubs i exigeix que hi hagi una unanimitat que no es requereix legalment. Una vegada es desencalli aquesta situació, el pròxim pas serà convocar eleccions a la presidènci­a de la futura Lliga en què l’exdirectiv­a del Barça Maria Teixidor seria una de les candidates. També s’haurà de redactar el conveni de col·laboració entre CSD i RFEF que ha de regular aspectes com el calendari, el sistema d’ascensos i descensos o els arbitratge­s. Tot durant aquesta temporada de transició abans que la competició sigui profession­al a tots els efectes. Per facilitar l’adaptació de les instal·lacions i construir totes les estructure­s del nou ens, el CSD s’ha compromès a aportar 31 milions d’euros els propers tres anys.

Una altra guerra que continua oberta és la dels drets televisius. Un escenari que no canviarà fins que no es materialit­zi la completa profession­alització de la competició. Així, en aquesta primera jornada no està previst que Gol, Mediapro, ni Teledeport­e

retransmet­in cap dels partits. Només es podran veure els partits del Barça, el Reial Madrid i l’Alabès, a través dels seus mitjans oficials, i el Reial Societat-València a través de l’autonòmica EITB.

Al marge de com es resolguin aquests conflictes, aquesta temporada tindrà novetats importants en els formats tant de la Champions, com de la Copa de la Reina, que començarà a principis d’octubre i que tindrà aquest any la presència de tots els equips de Primera i de Segona Divisió.

A Europa, en una aposta de la UEFA per potenciar el futbol femení, la Champions tindrà una fase de grups de 16 equips per primera vegada. D’aquesta manera, el nombre de partits augmentarà un 20% i la competició disposarà de màrqueting i cobertura televisiva centralitz­ats. Els 61 partits de la fase de grups en endavant es podran veure per televisió a través de DAZN i del seu canal de YouTube.c

En espera de la profession­alització real de la Lliga, aquest any canvien els formats de Champions i Copa

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain