La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’embolic de ‘la roja’

Amb dos punts menys i un partit més que Suècia, a l’horitzó del conjunt de Luis Enrique s’hi entreveu una repesca de nou risc

- JUAN BAUTISTA MARTÍNEZ Barcelona

Som a la corda fluixa. Estic preocupat. No depenem de nosaltres, intentarem guanyar-ho tot i veurem on ens porta això. Si hem de jugar la repesca intentarem ser mereixedor­s allà d’anar al Mundial”. Un Luis Enrique de cara llarga no fugia d’estudi dijous a la nit a Solna. Espanya acabava de sucumbir amb Suècia i s’havia ficat en un embolic de categoria amb vista a la classifica­ció del Mundial de Qatar. Només obté bitllet directe el primer de cada grup i en aquest moment Suècia suma dos punts més que els espanyols i amb un partit menys.

La roja encara ha de rebre el conjunt nòrdic però necessita que Suècia perdi a més d’aquell partit, un altre, o n’empati dos. Ara mateix el doble duel entre Grècia i els suecs és la principal esperança cabalístic­a d’Espanya, que demà rep Geòrgia i dimecres juga a Kosovo, dia en què Suècia visita Grècia. Per a aquests dos partits Espanya no comptarà amb Gerard Moreno. El davanter del Vila-real va abandonar ahir la concentrac­ió per precaució, ja que va notar molèsties a la cuixa dreta. No serà substituït per cap futbolista. Moreno va disputar 62 minuts del matx al Friends Arena.

A les finestres d’octubre la selecció espanyola juga la fase final de la Lliga de les Nacions i serà al novembre quan es decidirà el grup amb el desplaçame­nt d’Espanya a terres hel·lenes i el partit esmentat davant Suècia. Espera jugar-se aleshores el liderat.

Si no, l’alternativ­a per buscar la classifica­ció per al Mundial és una perillosa repesca de nou encuny. Res d’imposar-se en una eliminatòr­ia d’anada i tornada. Aquesta vegada el risc s’extrema i els 12 equips que participin en la repesca hauran d’afrontar dues eliminatòr­ies a un sol partit. Seleccions com Alemanya, els Països Baixos, Suïssa o Polònia marxen en l’actualitat segones i serien potencials rivals. La repesca la disputaran els 10 segons de grup més dos equips que s’hi ficaran en funció del coeficient aconseguit a la Lliga de les Nacions, competició en què Espanya està classifica­da per a les semifinals. És a dir, que el conjunt de Luis Enrique, si ni tan sols lliga la segona plaça, encara podria aspirar a entrar a la repesca a través de la Lliga de les Nacions.

Per a aquests 12 equips es sortejaran tres rutes, una per cada quatre seleccions. En les sis semifinals de la repesca jugaran al seu estadi els conjunts que més punts hagin aconseguit en la fase de grups. Però per a les tres finals hi haurà sorteig sobre les seus. De manera que, arribat el cas, l’equip de Luis Enrique es podria jugar el bitllet per a Qatar in extremis i a domicili.

Un galimaties que encara és

a temps d’evitar Espanya, però ja no depèn de si mateixa. Ha de guanyar i esperar esdevenime­nts després de la seva primera derrota en una fase de classifica­ció mundialist­a des del 1993. “No pot ser que després de fer un gol ens empatin tot seguit i d’aquesta manera”, es lamentava el selecciona­dor del gol d’Isak.

Semblava que Espanya havia agafat el bon camí amb la seva actuació a l’Eurocopa, quan va arribar a les semifinals i va perdre per penals contra Itàlia, a la fi campiona. Però el revés de Solna torna a provocar interrogan­ts sobre la fiabilitat de l’equip, que sempre mostra bones intencions però li falta contundènc­ia a les àrees. Amb molt poc els rivals li generen massa perill.

També cal tenir en compte que dos jugadors importants a l’Eurocopa com Pedri i Dani Olmo van quedar fora d’aquesta convocatòr­ia perquè estaven descansant després d’haver participat als Jocs Olímpics. També és el cas d’Oyarzabal. Es va voler que fessin el doblet però després esperava Suècia, amenaçador­a, a la cantonada.c

Aquesta vegada la repesca consta de dues eliminatòr­ies a partit únic, amb possible desenllaç a domicili

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain