La Vanguardia (Català-1ª edició)

El víking Nielsen i el seu ‘Jakobsland’

El danès aconseguei­x el seu tercer triomf a Galícia

-

com un gran conquerido­r.

L’etapa va tornar a ser una formidable batalla entre un compendi de la flor i nata de corredors. Set magnífics van desafiar un pilot que va voler ser Goliat però es va quedar en una còpia desafortun­ada, impotent davant el dentat terrestre que es dibuixa en el paisatge gallec. Només Cort, Bagioli, Simmons, Roux, Kron, Craddock i Oliveira van aguantar l’altíssim ritme a què es va rodar als ports de Sela d’Entorcisa (3a), Garganta (2a) i Barbeitos (2a). Després, la Fonsagrada els va martiritza­r amb un terreny de puja i baixa constant. El pilot no va permetre mai que la distància fos superior als dos minuts, però a la fi no els va servir de res.

Quan faltaven 30 quilòmetre­s va atacar l’americà Quinn Simmons (20). Un corredor amb formes de classicòma­n, campió del món júnior en ruta amb 18 anys i que segueix els passos d’Evenepoel. El de Trek va marxar amb el portuguès Oliveira, però l’aventura va durar poc. Allà va començar un cara a cara entre els escapats i el pilot que va durar 20 quilòmetre­s.

Al final el favorit era Cort Nielsen, gran rodador amb una bona punta de velocitat. Ho sabia Simmons, que es va llançar els últims 300 metres, però l’americà va pagar la quintada i va ser superat per Nielsen i Oliveira. El danès va guanyar amb contundènc­ia i es va emportar la seva tercera victòria, cosa que també ha aconseguit el neerlandès Jakobsen, cognom que amb què els víkings danesos van batejar Galícia, Jakobsland, terra conquerida ara sí per Nielsen.

 ?? MIGUEL RIOPA / AFP ?? Magnus Cort Nielsen suma 26 victòries a la seva carrera
MIGUEL RIOPA / AFP Magnus Cort Nielsen suma 26 victòries a la seva carrera

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain