La Vanguardia (Català-1ª edició)

Muguruza passa a vuitens

La hispanoven­eçolana firma la seva millor actuació al torneig

- CANDY RODÓ Nova York. Servei especial

Watson, el cervell d’intel·ligència artificial d’IBM, analitzava que el partit de tercera ronda entre GarbiñeMug­urza i Victoria Azarenka, dos ex número u del món, era un dels duels més tancats de la jornada, i pronostica­va una opció de victòria per a l’espanyola d’un 51%. No es va equivocar. Garbiñe es va imposar a la bielorussa en tres disputats sets, 6-4, 3-6 i 6-2, igualant així la seva millor actuació a Flushing Meadows, el 2017, i obtenint la seva primera victòria a l’estadi de tennis més gran del món. “Per fi he guanyat un partit a l’Arthur Ashe”, exclamava il·lusionada. “Després de com 10 anys. Estic molt contenta de jugar aquí, en aquesta pista fantàstica, amb aquest públic tan enèrgic i contra la Vika. És l’escenari perfecte. És genial tornar a jugar amb públic. Em sento electritza­da”.

D’entrada, no era una tasca fàcil per a Muguruza, que en les seves actuacions anteriors mai no s’havia acabat de sentir a gust a l’Ashe. A més, tot i que Azarenka sortia com a divuitena favorita del torneig, tenia molta experiènci­a en aquestes pistes, en què ha estat finalista en tres ocasions. Però la novena cap de sèrie va sortir amb força, i malgrat haver vist com la seva rival li arrabassav­a el primer set que ha perdut des de l’inici del campionat, amb el seu bon servei (va aconseguir 7 aces), va aconseguir imposar-se a la mànega definitiva.“En aquest quadre, amb tantes jugadores de talent, en cada ronda estàs en perill”, explicava. “Tots els partits són difícils”.

Nova York és un dels dos Grand Slams que se li resisteixe­n a Muguruza, amb títols a Wimbledon i Roland Garros. Tot i això, en aquesta edició la tennista que va saltar a la pista central no és la mateixa que la que havia jugat aquí en altres temporades. “Estic en millor estat mental. Aquest any he deixat una miqueta més de banda la negativita­t i això m’ha ajudat a estar una mica més calmada. En els moments que no em surten bé les coses intento no entrar en aquell espai fosc mental. Ho accepto tot una mica més. Per exemple, quan he perdut el segon set m’he dit: ‘Calma, que hi ha temps’. Abans em costava de veure-ho d’aquesta manera. Dit així sembla obvi però quan ets a la pista, amb tanta frustració, no em podia contenir”. A vuitens de final l’espera Barbora Krejcicova, la campiona de Roland Garros.

I mentre Muguruza augmentava les esperances a l’Ashe, a uns metres de distància, al segon estadi principal del complex, Pablo Andújar veia com Daniïl Medvédev li robava les seves. El rus va atropellar el tennista manxec tot just començar i el va deixar a zero en el primer set. Andújar, que no va trobar una mica d’estabilita­t en el seu joc fins a la segona mànega, va acabar cedint també els dos parcials següents per 6-4 i 6-3. Medvédev, que és un dels jugadors amb més opcions al títol, s’enfronta al britànic Daniel Evans.c

Andújar no va poder superar el rus Daniïl Medvédev, que el va atropellar i avui se les veurà amb Evans

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain