La Vanguardia (Català-1ª edició)

Emergèncie­s va rescatar 200 persones de les inundacion­s del Montsià

- E. GIRALT Tarragona

Els equips d’emergèncie­s, liderats pels Bombers, van rescatar 200 persones de les inundacion­s provocades per les pluges torrencial­s de fa una setmana al Montsià, amb epicentre a Alcanar i greus afectacion­s també a Ulldecona i Sant Carles de la Ràpita. L’informe de la Direcció General de Protecció Civil detalla l’evacuació. Malgrat que els Serveis d’Emergèncie­s Mèdiques (SEM) van atendre desenes d’afectats, no hi va haver morts ni ferits greus.

La majoria de les persones rescatades es trobaven al nucli de les Cases d’Alcanar, al costat del mar, on l’avinguda d’aigua procedent del barranc de Sant Jaume, desbordat, va arribar a una alçada d’1,5 metres. També es van haver de fer rescats al càmping Alfacs, on es van refugiar unes 80 persones al restaurant per evitar ser arrossegad­es per la barrancada. El telèfon d’emergèncie­s (112) va atendre més de 700 trucades de veïns, que van alertar de 527 incidèncie­s.

Les inundacion­s de la setmana passada van afectar desenes d’habitatges, botigues i empreses, per la qual cosa es van haver de reallotjar durant les hores posteriors a les pluges torrencial­s 87 persones, ateses pels ajuntament­s d’Alcanar i Ulldecona (Montsià) i la Creu Roja.

Així mateix, es van haver d’evacuar els inquilins d’onze masies aïllades. L’informe de Protecció Civil conclou que “la resposta dels serveis d’emergèncie­s va ser “coordinada i immediata”.c

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain