La Vanguardia (Català-1ª edició)

Cristina Ferrando jura el càrrec de nova jutgessa degana de Barcelona

- TONI MUÑOZ Barcelona

La magistrada Cristina Ferrando va jurar ahir el càrrec com a nova jutgessa degana de Barcelona. La titular del jutjat d’instrucció 14 de Barcelona substituei­x en el càrrec la magistrada Mercè Caso després d’imposar-se en les eleccions al deganat que es van celebrar al juny.

La nova jutgessa degana, de 52 anys, pertanyent a l’Associació Profession­al de la Magistratu­ra i després de més de 24 anys de carrera sempre a Catalunya, ha exercit de jutge al Prat de Llobregat i des de l’any 2005 està al capdavant del jutjat d’instrucció 14 de Barcelona. Anteriorme­nt, també va tenir responsabi­litats governativ­es. Va ser degana dels jutjats del Prat i va estar durant una dècada a la sala de govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, sota la presidènci­a de Maria Eugènia Alegret i de Miguel Ángel Gimeno. En l’actualitat i des de fa uns quants anys, és assessora confidenci­al designada pel CGPJ en matèria d’assetjamen­t en l’àmbit judicial i delegada d’Igualtat del mateix òrgan per Catalunya.

Ferrando assumeix el càrrec després d’uns anys complicats per als jutges que exerceixen a Catalunya. La seva tasca va ser posada en qüestió per part dels dirigents de la Generalita­t i les seus judicials van rebre atacs de diversos grups radicals, per la qual cosa se’n va haver de reforçar la seguretat enviant-hi més policia. A més, haurà de gestionar l’organitzac­ió dels jutjats que arrossegue­n els assumptes que es van amuntegar després de l’aturada pel confinamen­t domiciliar­i. La nova degana es va imposar en les eleccions a les magistrade­s Eva María Atarés, de l’associació Francisco de Vitoria, i María Antonia Coscolla.c

 ?? TSJC ?? Ferrando ahir
TSJC Ferrando ahir

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain