La Vanguardia (Català-1ª edició)

Una trampa amagada en una plantació de marihuana fereix un mosso

- REDACCIÓ Lleida

Un sergent dels Mossos d’Esquadra va resultar ferit ahir quan va rebre una perdigonad­a en un a cama. El tret procedia d’un mecanisme casolà amagat a tall de trampa en una plantació de marihuana a Alcoletge (Segrià) que va ser desmantell­at per la policia catalana.

Agents dels Mossos d’Esquadra s’havien desplegat a primera hora del matí, acompanyat­s per membres de l’ARRO (Àrea Regional de Recursos

Operatius), per desmantell­ar fins a cinc plantacion­s de marihuana, a la partida de Grenyana.

Un dels agents de l’ARRO va activar involuntàr­iament una trampa mentre inspeccion­ava una tenda de campanya buida en una de les plantacion­s de droga. El mecanisme de tret de l’arma es va posar en marxa i va arribar al bessó dret al policia, que va resultar ferit lleu. El mecanisme consistia en un cordill lligat a un tub a l’extrem del qual s’havia col·locat un cartutx de caça a l’interior del qual hi havia una vintena de perdigons.

El mosso ferit va ser evacuat pels seus companys a un camí proper i des d’allà va ser traslladat per una ambulància a l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida, on va quedar ingressat.

Els Tedax dels Mossos van localitzar un total de cinc trampes més amb tubs i cartutxos, així com una altra trampa mecànica amb punxes.

La policia catalana té oberta una investigac­ió per identifica­r els responsabl­es de les plantacion­s i d’aquestes trampes. La investigac­ió d’aquestes plantacion­s va començar fa dues setmanes, quan agents dels Mossos d’Esquadra que patrullave­n de manera preventiva per la zona van detectar diversos cultius de marihuana i van descobrir que hi havia una tenda de campanya on suposadame­nt dormien els vigilants de les plantes, malgrat que en el moment de l’operació policial era buida.c

 ?? MOSSOS D'ESQUADRA / ACN ?? L’escopeta de perdigons que va ferir el policia
MOSSOS D'ESQUADRA / ACN L’escopeta de perdigons que va ferir el policia

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain