La Vanguardia (Català-1ª edició)

La Moncloa ajorna cinc anys el pla per al Prat i Aragonès demana de negociar

El Govern hi veu una “maniobra de pressió” i rebutja les “imposicion­s” d’Aena

- JULIO HURTADO JUAN CARLOS MERINO Barcelona / Madrid

L’ampliació de l’aeroport del Prat s’ha convertit en una sèrie d’intriga en què cada dia es tanca un capítol i es deixa en l’aire què passarà en el següent. Al gir de guió sobtat de dimecres, amb la suspensió, per part del Ministeri de Transport, de la inversió de 1.700 milions d’euros prevista, ahir va respondre el president de la Generalita­t en una compareixe­nça en què va expressar la seva “profunda indignació” per la paràlisi del projecte i va exigir temps per arribar a un consens per mitjà del diàleg.

Però la ministra de Transport, Raquel Sánchez –que com a exalcaldes­sa de Gavà està ben al cas de totes les implicacio­ns del projecte sobre el terreny–, va advertir que, davant el rebuig de la Generalita­t, ja es tracta d’“una oportunita­t perduda”, perquè no

El president creu possible un acord que faci compatible l’impuls econòmic amb la sostenibil­itat

La Generalita­t acusa l’Estat de falta de voluntat de diàleg i reclama temps per arribar a un consens

es podria reprendre, en tot cas, fins d’aquí cinc anys, quan s’elabori un nou document de regulació aeroportuà­ria (DORA). “Evidentmen­t no hi ha marge per fer-ho aquesta legislatur­a”, va lamentar la ministra en vista del “canvi de criteri” que va atribuir a la Generalita­t.

Per Aragonès, en canvi, el Govern central va dur a terme una “maniobra de pressió” amb què pretenia imposar el seu criteri i que des de Catalunya s’acceptés “acríticame­nt” i sense capacitat d’esmena la proposta d’Aena, la translació de la qual al DORA 2022-2026 no recull, segons va denunciar, el que s’havia pactat amb el Departamen­t de Territori i Sostenibil­itat el 2 d’agost, ja que inclou l’afectació de la llacuna de la Ricarda, una línia vermella ecològica per al Go

vern de coalició d’ERC i Junts.

El DORA serà aprovat al Consell de Ministres del 28 de setembre, raó per la qual el president entén que la “dinàmica de xantatge” del Ministeri de Transport intenta penjar al Govern la “llufa” del fracàs del pla de transforma­ció d’una infraestru­ctura de gran complexita­t, segons va recordar Aragonès, que va descartar la “falsa dicotomia” d’haver de triar entre la inversió o la conservaci­ó de l’espai natural del delta del Llobregat, que a parer seu és la que va intentar imposar la ministra Raquel Sánchez per emmascarar la “falta de voluntat crònica de l’Estat d’invertir a Catalunya”.

La Generalita­t considera que no es pot resoldre en quinze dies, els que falten per a l’aprovació del DORA, un debat tan decisiu per al futur de Catalunya, i sobre el qual no hi ha consens dins el mateix Govern espanyol, va criticar Aragonès, amb referència a les discrepànc­ies sobre la qüestió entre el PSOE i Unides Podem. “Que s’aclareixin entre ells”, va aconsellar el president, sense referir-se a les desavinenc­es amb els seus propis socis de Junts. Així i tot, el Govern no renunciarà a “contribuir al progrés”, però Aragonès va afirmar que el creixement econòmic ha de ser compatible amb la sostenibil­itat i la lluita contra el canvi climàtic.

Tanmateix, aquesta pèrdua de confiança de l’Executiu català en l’espanyol no afectarà la taula de negociació, va dir el president. Al contrari: Aragonès va afirmar que la part catalana hi anirà amb la “màxima força”. “No renunciaré a defensar l’autodeterm­inació i l’amnistia pel boicot del Govern espanyol a l’ampliació de l’aeroport”, va exclamar el president, que malgrat això va assumir que “hi ha gent” que vol que aquest fòrum fracassi.

Amb tot, la contundent reacció del Govern central de suspendre la inversió multimilio­nària per a l’ampliació del Prat –i l’agre xoc lliurat amb la Generalita­t– complica notablemen­t la reunió d’aquesta taula de diàleg entre les dues administra­cions per debatre sobre el “conflicte polític” a Catalunya, prevista per a la setmana que ve a Barcelona. Malgrat això, la duresa de l’embat i l’agreujada tensió entre governs, que enrareix el clima de distensió perseguit, tampoc no dinamita la reunió per l’Executiu central.

Així, a la Moncloa asseguren a La Vanguardia que la cita es manté, tal com estava previst, per a la setmana vinent. Per bé que continua sense tancar-se l’ordre del dia, la data –tot i que consideren que la més probable és el dijous 16 de setembre– i fins i tot la composició de la delegació governamen­tal i, especialme­nt, l’assistènci­a de Pedro Sánchez.

També ho va assenyalar ahir públicamen­t la portaveu del Govern central i ministra de Políti

L’Executiu central admet que la situació es podria reconduir, però no veu “cap voluntat” en el Govern

La Moncloa manté la cita de la taula de diàleg de la setmana que ve malgrat el dur xoc amb Aragonès

ca Territoria­l, Isabel Rodríguez, que és una de les integrants previstes a la delegació de l’Executiu central en aquesta reunió. “Encara estem ultimant els treballs, però el Govern espanyol manté la seva agenda i l’objectiu de treballar en la recuperaci­ó i en el retrobamen­t a Catalunya”, va insistir.

“No ens ha agradat, al Govern central, haver d’adoptar aquesta decisió”, va reconèixer Rodríguez, en línia amb el que va expressar la titular de Transport. Ara bé, va advertir que és conseqüènc­ia “de no haver obtingut de l’altra part, la Generalita­t, un suport clau per a un projecte transforma­dor del país, però també de Catalunya, i generador d’ocupació en un marc sens dubte de desenvolup­ament sostenible”.

“Nosaltres mantenim l’agenda, mantenim la necessitat d’aquesta reunió”, va subratllar la ministra portaveu. “Hi insisteixo, el Govern espanyol ha treballat i ha donat senyals clars que volem entaular un diàleg amb Catalunya, que cal recuperar els afectes entre els catalans, que es pot fer molt des del compromís polític i, sens dubte, continuem avançant en aquesta direcció”, va confiar Isabel Rodríguez.

En tot cas, la portaveu va lamentar que Aragonès qualifiqué­s de “xantatge” l’actitud del Govern central, però va atribuir la contundent decisió de l’Executiu, precisamen­t, al rebuig expressat per Aragonès al projecte elaborat per Aena. “Potser el que no serà capaç d’explicar el president de la Generalita­t és com ha deixat escapar per a la seva terra una inversió de 1.700 milions d’euros”, va advertir la portaveu de l’Executiu.

Les paraules d’ahir d’Aragonès, a parer del Govern central, són l’evidència que no es pot reconduir la situació. Fonts governamen­tals admeten que “si aquests dies la Generalita­t mostra una voluntat inequívoca d’un suport clar i explícit, esclar que es podria”. Però en les declaracio­ns d’Aragonès no hi entreveuen cap voluntat d’entesa. “No hi ha res”, conclouen.c

 ??  ?? L’aeroport del Prat està situat a la vora de la desembocad­ura del riu Llobregat, un espai natural protegit
L’aeroport del Prat està situat a la vora de la desembocad­ura del riu Llobregat, un espai natural protegit
 ?? XAVIER CERVERA ??
XAVIER CERVERA

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain